Renovatie van daktuin Kunsthal Rotterdam

De renovatie van de Rotterdamse Kunsthal is sinds 15 juli in volle gang. Het pand vertoonde bouwtechnisch en energetisch grote gebreken, die nu worden aangepakt.

Stichting Kunsthal Rotterdam, gemeente Rotterdam en een consortium van een viertal Rotterdamse bedrijven zijn betrokken bij het project. Bij het opstellen van het integraal plan is een uniek samenwerkingsverband betrokken: Dura Vermeer, installatiebedrijf Roodenburg, smart maintenance manager Moneco en energiebedrijf Eneco, samen met architectenbureau OMA werkten aan het plan. Doel is om de hal te verduurzamen en de exploitatiemogelijkheden te verbeteren.

Daktuin
Verschillende ingrepen moeten leiden tot verduurzaming van het pand, waaronder de renovatie van de daktuin, verzorgd door Cityroofs. Het vertrouwde beeld blijft behouden en de daktuin kan in een verjongde vorm weer tientallen jaren mee.

Hergebruiken
Om te renoveren is de oude daktuin volledig afgegraven, waarbij het daktuinsubstraat is opgeslagen in een tijdelijk depot om in de nieuwe daktuin te hergebruiken. Binnen de gerenoveerde daktuin komen onder andere zeven Conference-perenbomen en wordt Hedera helix 'Baltica' als bodembedekker aangeplant. Cityroofs levert de nieuwe daktuin nog dit jaar op.

Naast de dakrenovatie worden de glazen gevels vervangen door glas dat beter isoleert. Ook de technische installaties worden aangepakt: deze worden compleet gerenoveerd volgens de nieuwste technieken. Het gebouw wordt opgedeeld in verschillende compartimenten, waardoor de Kunsthal beter kan sturen op klimaat, comfort en energiebeheersing. Het brede pakket van maatregelen moet uiteindelijk een besparing opleveren van dertig procent.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Cityroofs