Verduurzamen van vastgoed loont

Begin 2013 is gestart met de complete revitalisering van de zogenaamde Witte Toren in Rotterdam. Deze kantoortoren, circa 6.000 vierkante meter BVO, is gelegen op een zichtlocatie aan de A20 en bestaat uit negen kantoorverdiepingen en een kelderverdieping. 

Bouwbedrijf De Vries en Verburg startte in opdracht van de Regionale Eenheid Politie Rotterdam met de renovatie. Na het volledig strippen van asbesthoudende gevels, interieur en installaties, bleven slechts de betonnen kolommen en vloeren staan. Het betoncasco is versterkt met stabiliteitswanden en vanaf het ‘kale’ betonnen casco is het gebouw weer volledig opgebouwd.

Metamorfose
De buitengevel onderging een metamorfose: de bekende witte kleur werd getransformeerd naar een mooie donkerblauwe kleur en er werd veel beglazing aangebracht. Hiermee is het uiterlijk van de toren weer up-to-date en is tevens de isolatiewaarde sterk verbeterd. De kantoortoren is energiezuiniger en vraagt minder onderhoud, door gebruik te maken van duurzame materialen en moderne installatietechnieken. Een voorbeeld hiervan is de WKO die wordt ingezet.

Compleet nieuw
Na de oplevering en ingebruikname in het voorjaar van 2014 treffen de medewerkers van de Regionale Eenheid Rotterdam een compleet nieuw gebouw aan, voorzien van de nieuwste technieken voor een betere werkomgeving. Het verduurzamen van bestaand vastgoed verhoogt het rendement, verbetert het gebruik en verlengt de levensduur.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Vries en Verburg