Winnaar PPS Bezuidenhoutseweg 30

Dankzij het ontwerp van KAAN Architecten gaat het consortium Facilicom PPS B30 aan de slag met PPS-project Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Dit heeft de Rijksgebouwendienst bekend gemaakt. 

Het winnende ontwerp beschikt over een gemeenschappelijke begane grond als ‘openbare ruimte’ tussen stad, bos en tuinen. Hierbij wordt het gebouw getransformeerd tot een aaneenschakeling van aantrekkelijke, transparante ruimten. Op zorgvuldige wijze zijn de nieuwe, lichte uitbreidingen verweven met de zware architectuur van het monument.

Duurzaamheid

Daarnaast is ervoor gekozen om het duurzaam gebruik centraal te stellen in de duurzaamheidsopgave. Door efficiënt het energielabel, de energieprestatienorm en BREEAM te gebruiken, verbetert de duurzaamheidsprestatie van dit gebouw. Niet alleen wordt het gebouw duurzaam bij oplevering, maar over de gehele levensduur. Als zusterorganisatie van Facilicom verzorgt Breijer de bouw en renovatie. Architectenbureau Braaksma & Roos heeft de taak van supervisor voor dit monument om hiervan een integrale en duurzame herbestemming te maken.

Nieuw kenniscentrum

Het Rijksmonument uit 1917 is gebouwd voor het departement van Landbouw, Natuur en Visserij en tot 2013 was dit in gebruik door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De Rijksoverheid wil dit monument ombouwen tot haar nieuwe kenniscentrum. Vanaf 2016 geldt het vernieuwde B30 als het gezamenlijke onderkomen van het Centraal Planbureau, het Sociaal en Cultureel Planbureau, het Planbureau voor de Leefomgeving, het College Bescherming Persoonsgegevens en de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Breijer Bouw en Installatie

Meer nieuws uit Den Haag ('s Gravenhage), Zuid-Holland