Labelsprong met Just in Time-principe

In Barendrecht wordt groot onderhoud gepleegd aan 76 portiekwoningen uit de jaren 70. BAM Woningbouw, betrokken het project, gebruikt het ‘Just In Time’-principe om zo efficiënt mogelijk materiaal aan te leveren op de bouwplaats.

Bewoners van de portiekwoningen hebben last van vochtdoorslag, optrekkend vocht, lekkages, tocht, houtrot van kozijnen en slechte geluidsisolatie. Daarom wordt een verbeterslag gemaakt. Isolatie van vloer, gevel en dak zijn onderdeel van de verduurzaming, evenals vernieuwing van installaties. De woningen, nu label F, worden uiteindelijk opgeleverd als label A.

Just in Time

Het project bevindt zich in een bloemkoolwijk met smalle straatjes en dichte bebouwing. Dat maakt het relatief lastig om bouwmaterialen op de juiste plaats te krijgen. Daarom wordt het ‘Just in Time’-principe aangehouden, door BAM Woningbouw uitontwikkeld met Raab Karcher. Het principe houdt in dat alleen volle vrachtwagens de wijk in gaan, waardoor de CO2-uitstoot en hinder gereduceerd wordt. Het resultaat is een veilige en schone bouwplaats.

Voordeel

Dit heeft een reductie van het aantal vervoersbewegingen van 75 procent als gevolg. Daarnaast vindt er minder opslag plaats in de wijk, waardoor de kans op diefstal en schade kleiner is. Raab Karcher neemt het gescheiden afval mee retour. Dit wordt op de HUB (centraal verzamelpunt van goederenstroom) in verschillende secties verzameld, verwerkt en afgevoerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Raab Karcher

Meer nieuws uit Barendrecht, Zuid-Holland