‘Bij bouwopdrachten staan leven, onderwijzen en wonen centraal’

“In elke opdracht, ook in de bouwwereld, gaat het erom waarom er iets moet staan. Het gaat dus om wonen, leven, onderwijzen”, vertelt Niel Slob van draaijer+partners en TU Delft tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in het MECC te Maastricht.

Hij houdt een duopresentatie met Saman Mohammadi, die ook actief is voor draaijer+partners en TU Delft. “We zijn bezig om het systeem te verbeteren”, vertelt de laatstgenoemde. “We hebben echter niet altijd door wat beter is.”

In zijn ogen dienen de opdrachtgever en -nemer niet meer tegenover elkaar te staan met budget en tijd als basis. “We moeten commitment centraal stellen.” Hierop gaat Slob door: “Het gaat om de visie. Hierbij spelen twee punten een belangrijke rol: naast committeren ook het centraal belang.”

Meer films van congres

Bent u ook naast de keynote van Slob en Mohammadi ook benieuwd naar die van Erik Koppe, gedeputeerde van de Provincie Limburg en Brink Groep-directeur Hans de Jonge? Onder meer deze keynotes en de sfeerimpressie van ons congres staan op de terugblikpagina van het Duurzaam Gebouwd Congres.

Deel dit artikel

permalink