Transformatiestimulans door kaart van gemeente Utrecht

De transformatiekaart van gemeente Utrecht inventariseert panden die in aanmerking komen voor transformatie.

De kaart bevat drie categorieën transformaties. Allereerst de leegstaande kantoorpanden met een transformatiekans. Dit zijn panden die op het moment van inventarisatie voor ten minste 50 procent leegstaan. Transformatie van het bestaande kantoorpand naar een andere functie of bestemming wordt kansrijk geacht door de kenmerken van het gebouw, de omgeving, de ligging en de marktvraag.

Binnen drie jaar leegstaand

De tweede categorie is kantoorpanden met een potentiële transformatiekans. Dit zijn panden waarbij er een kans is dat ze binnen 3 jaar leeg komen te staan, waarbij transformatie van het bestaande kantoorpand naar een andere functie of bestemming kansrijk wordt geacht door de kenmerken van het gebouw, de ligging, omvang en marktvraag.

Kans op binnen drie jaar leegstand

Ten slotte is er nog de categorie overige panden met een transformatiekans. Dit zijn panden met een niet-kantoorfunctie die leeg staan of waarbij er een kans is dat ze binnen 3 jaar leeg komen te staan, waarbij transformatie van het bestaande pand naar een andere functie kansrijk wordt geacht door de kenmerken van het gebouw, de ligging, omgeving en marktvraag.

Transformatiekaart

Bekijk de transformatiekaart op de website van gemeente Utrecht. Initiatieven en andere mogelijk te transformeren panden zijn in te sturen naar transformatiekaart@utrecht.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht