Duurzaamheidsonderzoek in Den Haag

Vorige week is bbn adviseurs gestart met een grootschalig duurzaamheidsonderzoek in de vastgoedsector in Den Haag. Bedoeling hiervan is om van 1/3 van de kantorenvoorraad in beeld te krijgen wat de stand van zaken is op het gebied van duurzaamheid in de bedrijfsvoering.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen het komende halfjaar hulp in het uitvoeren van een BREEAM-NL In-Use selfassessment, onder meer door praktische werksessies, een telefonische helpdesk en thematische kennissessies en bijeenkomsten

Kantorenvoorraad 4 grote steden

Tegelijkertijd vindt eenzelfde onderzoek plaats in Amsterdam en eerder is dit ook in Rotterdam en Utrecht gebeurd. Hierdoor is in juni 2016 een groot deel van de kantorenvoorraad van de 4 grote steden (G4) in beeld.

Deze steden nemen hiermee het initiatief om eigenaren en eindgebruikers van vastgoed te betrekken bij de landelijke en gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen. Het initiatief past in de uitvoering van de afspraken van het SER Energieakkoord voor duurzame groei.

Kansen en knelpunten verdere verduurzaming

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om samenwerking te creëren tussen de G4 en de vastgoedsector op het gebied van onder andere energie, materiaalgebruik en vervoer. Het onderzoek biedt deelnemende bedrijven inzicht in hun eigen positie ten opzichte van andere deelnemers en in de mogelijkheden voor verdere verduurzaming van hun eigen bedrijfsvoering. Daarnaast geeft het onderzoek ook een beeld van mogelijke kansen en knelpunten voor de verdere verduurzaming van de kantorensector, zodat die gezamenlijk kunnen worden geadresseerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door bbn adviseurs

Meer nieuws uit Den Haag ('s Gravenhage), Zuid-Holland