Hercertificatie voor nieuw BREEAM-certificaat

Vorige week stond op DuurzaamGebouwd.nl het bericht dat het ABN Amro-hoofdkantoor in Amsterdam de BREEAM Award in de categorie ‘Duurzaamste bestaande gebouwen internationaal’ heeft gewonnen. Duurzaam Gebouwd-partner TRAJECT Adviseurs & Managers heeft een belangrijke rol gespeeld in het certificeringsproces.

In 2012 heeft de financiële instelling met haar hoofdkantoor voor het eerst het certificatieproces doorlopen. Dit proces heeft een zogeheten ‘Nulmeting’ opgeleverd, van waaruit het verduurzamingsproces van de bank verder is ingezet. Onderdeel hiervan is het proces tot hercertificatie dat in 2015 heeft geleid tot het behalen van een hernieuwd BREEAM-certificaat met uitzonderlijke kwalificaties.

TRAJECT heeft ABN AMRO begeleid in dit unieke hercertificeringstraject in de rol van BREEAM-Expert en als procesbegeleider en was om die reden ook aanwezig bij de BREEAM award uitreiking in Londen. “De allereerste hercertificering van een BREEAM-NL In-Use gecertificeerd kantoorpand is al een unieke opgave”, Frans Horjus, BREEAM-Expert van TRAJECT. “De hoge ambities van ABN AMRO maakten ons echt enthousiast. De ambitie om 'Excellent' te behalen op alle 3 de onderdelen, vraagt om een volledig integrale benadering van duurzaamheid. Dat is de uitdaging die we met heel veel medewerkers van deze bank zijn aangegaan."

Foto, van rechts naar links: Mark van Rijt (ABN Amro), Hans Wienk (TRAJECT Adviseurs & Managers), Jeroen Schinkel (TRAJECT Adviseurs & Managers), Rob Kuipers (ABN Amro) en Edwin Wiegerinck (TRAJECT Adviseurs & Managers)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TRAJECT Adviseurs & Managers

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland