Labelsprongen voor 98 woningen in Prinsenbeek

In Prinsenbeek zijn 98 woningen fors verduurzaamd, onder andere door toepassen van spouwmuurisolatie en het vervangen van enkel glas met HR++ glas. De woningen maakten een sprong van energielabel D, E of F naar A en B.

Vermogensbeheerder MN gaf de opdracht aan BAM Wonen om de woningen onder handen te nemen aan de Vaandelstraat, Banierstraat, Vianendreef en Sinopelhof. “MN en onze opdrachtgever PMT vinden het belangrijk dat de woningportefeuille duurzaam is en van goede kwaliteit blijft”, aldus director dutch real estate Patrick Ruwiel van MN. “Met Prinsenbeek erbij hebben we samen inmiddels 1.500 woningen verduurzaamd, waarmee we 1,5 miljoen kg CO2-besparing per jaar realiseren.”

Duurzaamheidsmaatregelen

Met de renovatie in Prinsenbeek wordt ongeveer 75.000 m3 gas per jaar bespaard en ongeveer 13.000 kg CO2 per jaar gereduceerd. De rijwoningen uit de jaren 70 werden grondig aangepakt: het dak werd vervangen en geïsoleerd, met nieuwe goten en dakramen. De cv-ketel is vervangen door een HR-ketel waar nodig, de woningen kregen spouwmuurisolatie en het enkel glas is vervangen met HR++ glas. Het comfort neemt toe door de vervanging van het ventilatiesysteem en de tochtdichting en er is vloerisolatie in de kruipruimte aangebracht. Tijdens de renovatie zijn ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld houtrotherstelling en vernieuwing van slecht voegwerk.

Deel dit artikel

permalink