Hoogste veiligheidsniveau voor protocol slimme gebouwen

Als enige protocol voor slimme gebouwen voldoet KNX aan de hoogste internationale veiligheidseisen op het gebied van cyber security. Veiligheidsarchitectuur KNX Secure heeft de certificering EN 50090-4-3 gekregen.

Dit hebben internationale standaardiseringscomités officieel bevestigd. Via KNX Secure beschermt KNX de digitale infrastructuur van slimme gebouwen tegen hackersaanvallen. Daarnaast garandeert het een maximale privacybescherming.

Inbraken via communicatienetwerken

“In het verleden kwamen inbrekers binnen via ramen en deuren. Nu is dat via draadloze en bedrade communicatienetwerken”, geeft president Franz Kammerl van KNX Association aan. “Met de digitale aansluiting van gebouwen zijn ook de gevaren veranderd. Tot op heden hebben alleen wij hierop het passende antwoord.”

Dankzij een dubbel beschermingsconcept biedt KNX Secure een tweevoudige veiligheid. Dit bestaat in feite uit:

Zwakke punten in slimme gebouwen

"Bedieningsdevices, interfaces, draadloze netwerken en communicatieprotocollen: zwakke punten kunnen overal zijn. Daarom moeten slimme woningen en gebouwen met de meest uitgebreide en op dit gebied wereldwijd unieke, erkende veiligheidsnorm worden beveiligd”, aldus Kammerl.

KNX Secure is onder andere gebaseerd op de internationaal, conform ISO 18033-3 genormeerde veiligheidsalgoritmen, zoals de AES 128 CCM-codering. Via die algoritmen kan het aanvallen op de digitale infrastructuur van gebouwen effectief verhinderen en maximale privacybescherming realiseren.

Deel dit artikel

permalink