Veilige plafondoplossing bij seismische activiteit

Het leveren van veilige bouwconstructies is in aardbevingsrijke gebieden van groot belang. Een plafondoplossing borgt de veiligheid bij seismische activiteit.

Duurzaam Gebouwd-partner Armstrong Plafonds ontwikkelde het Seismic Rx-systeem, een sterk ophangsysteem voor veilige plafonds in gebieden met seismische activiteit. De innovatie laat een bepaalde mate van beweging toe tussen de elementen, zodat het plafond de zware trilkrachten kan weerstaan. Daarnaast is het ophangsysteem uitvoerig getest door de Universiteit van Buffalo en is het een goedgekeurde toepassing voor extreme seismische gebeurtenissen.

Cruciaal belang

Met het systeem beschikken kantoren, scholen en winkels over een veilig plafond. Vooral bij instellingen die volledig operationeel moeten blijven tijdens een aardbeving of andere ernstige gebeurtenis, zoals ziekenhuizen, brandweerkazernes en politiebureau's is een trilbestendig plafondsysteem van cruciaal belang. Ook binnen andere risicovolle industrieën zoals kerncentrales, gebouwen van Defensie en de chemiesector biedt het systeem extra bescherming.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de officiële website van Armstrong Plafonds. Hier vindt u ook de brochure van het Seismic Rx-systeem.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Knauf Ceiling Solutions