Gezamenlijke aanbesteding netwerkbedrijven succesvol

Het samenwerkingsverband Synfra, waarvan netwerkbedrijven Enexis, Brabant Water, Endinet en WML deel uitmaken, contracteren nieuwe aannemers voor de combiwerkzaamheden in Noord-Brabant en Limburg. De organisatie meldt dat met de aanbesteding 80 tot 100 miljoen euro gemoeid is.

Recentelijk is de aanbesteding onder de door Synfra erkende aannemers succesvol afgerond, met een gunning aan negen aannemers: BAM Infratechniek Midden-West, Gebr. van der Steen, Aannemersbedrijf Hurkmans en Zn, Heijmans Civiel, Rasenberg Kavels en Leidingen, Van Vulpen, Visser en Smit Hanab Distributie, Joulz en APK Infra/Infra- en Wegenbouw Limburg.

Startnotitie
Voor de start van de aanbesteding zijn alle aspecten die voor aannemers en netwerkbedrijven belangrijk zijn, besproken. Volgens Synfra is dit in overleg met aannemers en Bouwend Nederland gegaan, waarbij de aspecten zijn opgenomen in een startnotitie met vijf doelen, te weten: continuïteit en capaciteit, kwaliteit en klanttevredenheid, veiligheid, kosten en duurzaamheid.

Op basis van de doelen zijn de vragen geformuleerd voor de inschrijvende aannemers met ondersteuning van het Nederlands Inkoop Centrum (NIC). Het NIC trainde daarnaast het beoordelingsteam met deelnemers van de betrokken water- en energiebedrijven.

De aanbesteding is ingezet op basis van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving), waarbij de inschrijvende aannemers voor de kwalitatieve aspecten zestig punten konden halen en voor de prijsaanbieding veertig punten. Alle kwalitatieve aspecten van de inschrijving worden meegenomen  in de contractbesprekingen en maken onderdeel uit van het uiteindelijke contract dat per 1 september 2013 van kracht wordt.

CO2-prestatieladder
Opmerkelijk aan deze aanbesteding is dat voor het eerst in Nederland in deze branche de CO2-prestatieladder is meegenomen van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Inschrijvende aannemers is gevraagd om aan te geven in welke mate hun bedrijven erin slagen om CO2-uitstoot te verminderen, energie te besparen, efficiënt gebruik te maken van materialen en duurzame energie toe te passen.

Volgens Syndra draagt men op deze manier bij aan de doelstellingen van duurzaam inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Betrokken partijen zijn tevreden over zowel het verloop als de uitslag van het proces en verheugen zich op de samenwerking in de komende jaren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Enpuls