Convenant 'Kwestie van samen doen' ondertekend

Onlangs werd het MVO Convenant 'Kwestie van samen doen' ondertekend. De betrokken organisaties spreken af om duurzame producten en diensten te leveren die bijdragen aan verduurzaming van markten waarin ze actief zijn.

Het inkoopconvenant is gesloten door dienstverlener Unica met DYKA, fabrikant van kunststofleidingsystemen. Unica wil samen met voorkeurleveranciers als DYKA ketenverantwoordelijkheid nemen voor duurzaam ondernemen en duurzaam inkopen.

Belangrijke stap
Gabriël Spruijt, algemeen directeur van DYKA, ziet het convenant als een belangrijke stap: “Dit convenant geeft aan dat duurzaamheid in de praktijk een kwestie van samenwerken is. Want ons doel is de markt te verduurzamen, niet duurzaamheid te vermarkten. Samenwerking met partners als Unica is daarbij van groot belang.”

Voetafdruk beperken
Onderdeel van het convenant is een gedragscode waarin DYKA afspreekt haar ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken en medewerkers  te stimuleren en te ontwikkelen in hun werkomgeving. Ook het voortdurend creëren van nieuwe kansen op het gebied van duurzame producten en open communiceren over MVO doelen is onderdeel van het convenant. Deze aspecten worden jaarlijks gezamenlijk geëvalueerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DYKA BV