GPR Zorg brengt duurzaamheid van zorgvastgoed in kaart

Eigenaren van zorgvastgoed kunnen vanaf nu gebruikmaken van GPR Zorg, een duurzaamheidsinstrument ontworpen voor zorginstellingen, corporaties en gemeenten.

Eigenaren van zorgvastgoed in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en psychiatrie kunnen vanaf nu de tool inzetten om de duurzaamheid van gebouwen in kaart te brengen. GPR Zorg is als onderdeel van GPR Gebouw voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw beschikbaar.

Toegespitst
Verschillende onderdelen zijn toegespitst op zorgvastgoed, waaronder gezondheid en toegankelijkheid en flexibiliteit. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het thema ‘Gebruikskwaliteit’, waar de breedte of hoogte van installaties in de badkamer ingevoerd worden.

W/E Adviseurs ontwikkelde de tool in samenwerking met en voor marktpartijen en gemeenten. Er zijn verschillende voorbeelden uit de praktijk te noemen. Zo heeft Parnassia Groep het eigen kantoor en paramedisch centrum ingevoerd om te zien wat de huidige kwaliteit is en welke kwaliteitsverbetering realistisch is.

Meer praktijkcases
Daarnaast werkte EGM Adviseurs aan een gebouw bestaande uit twee woongroepen van een intramuraal orthopedagogisch behandelcentrum. Gemeente Nijmegen, corporatie Talis en bouwpartij Giesberg Wijchen onderzochten hoe met GPR Zorg getoetst kan worden of woningen voldoen aan de gemeentelijke criteria voor levensloopgeschikte of rolstoeltoegankelijke woningen.

Meer informatie over een GPR Gebouw-licentie kan verkregen worden op de website van GPR Gebouw.

Illustratie bovenaan: Greijner Van Goor Huijten architecten

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen