Eenvijfde zorginstellingen wil renoveren in 2015

Bijna 20 procent van grote zorginstellingen wil in 2015 renoveren. Dat blijkt uit ‘Zorgmarkt in Beeld’ van BouwKennis, dat bouwplannen van ziekenhuizen en zorginstellingen in kaart brengt.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder hoofden van de technische of facilitaire dienst van ziekenhuizen en zorginstellingen. Zorginstellingen zijn onderverdeeld in middelgrote en grote zorginstellingen.

Bekijk de afbeelding op volledige grootte

De geplande werkzaamheden op de agenda’s van zorginstellingen zijn schilderwerk, het plaatsen of vervangen van armaturen, sanitair, brandmelders en noodverlichting en brandwerende maatregelen. Grote zorginstellingen richten zich het meest op het renoveren van sanitair. In vergelijking met ziekenhuizen wordt binnenklimaatverbetering relatief weinig genoemd.

Bekijk de afbeelding op volledige grootte

Voor dit onderzoek is het hoofd van de technische of facilitaire dienst of een andere verantwoordelijke voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud benaderd. De doelgroep van dit onderzoek bestaat uit ziekenhuizen en zorginstellingen met minimaal 30 FTE of minimaal 30 bedden. Zorginstellingen zijn onderverdeeld in middelgrote en grote zorginstellingen. Middelgrote zorginstellingen zijn gedefinieerd als instellingen met minder dan 100 bedden of minder dan 150 FTE. Grote zorginstellingen zijn gedefinieerd als instellingen met minimaal 100 bedden of meer dan 150 FTE.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BouwKennis BV