Initiatief gaat op zoek naar jonge koplopers in duurzaamheid

Een nieuw initiatief moet jonge mensen die zich inzetten voor een duurzaam Nederland, beter zichtbaar maken. De lijst ‘Duurzame Jonge 100’ (DJ100) gaat op zoek naar de honderd meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers in duurzaamheid van Nederland.

Het is sinds 3 september jongstleden mogelijk om een aanmelding in te dienen voor een plek in de top honderd. De lijst met innovatieve initiatieven moet anderen inspireren en leiden tot een impuls aan de verduurzaming van Nederland. De DJ100 werkt samen met verschillende partnerorganisaties; Eneco en ASN Bank zijn hoofdsponsor en NCDO host het slotevenement. Daarnaast wordt het initiatief gesteund door onder andere KICI, MVO Nederland, Urgenda, Search BV, Red to be Blue, Social Venture Network en Greenhost.

Platform
De Duurzame Jonge 100 werkt samen met tien ambassadeurs, die de DJ100 en in het bijzonder het werk van jongeren actief in duurzaamheid bekendheid te geven bij het grote publiek. Het uiteindelijke doel van het initiatief is om uit te groeien tot een platform dat jonge mensen structureel laat samenwerken aan duurzaamheidsvraagstukken met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Nominaties en beoordeling
Personen tot en met 32 jaar kunnen genomineerd worden óf zichzelf nomineren op de website van de DJ100. De inschrijvingen sluiten op 10 oktober 2013, op de Dag van de Duurzaamheid. Een jury bestaande uit jonge én oudere experts op het gebied van duurzaamheid beoordeelt de inzendingen. Uiteindelijk leidt de beoordeling tot een lijst met honderd jonge duurzame koplopers in Nederland.

Slotevenement
Het slotevenement van de DJ100 vindt plaats op 15 november, waarbij de winnaars in het zonnetje worden gezet. Tijdens dit evenement presenteert het initiatief de lange-termijn-plannen.

Deel dit artikel

permalink