Best practices bij eerste Gemeentelijke Vastgoed Dag  

De eerste Gemeentelijke Vastgoed Dag wordt gehouden op 28 oktober 2013 en vindt plaats op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Partijen die aanwezig zijn op deze dag doen inspiratie op, krijgen ‘best practices’ onder ogen en maken kennis met concrete oplossingen.

De dag, georganiseerd door het IVVD, bestaat uit workshops en ronde tafel gesprekken. 's Middags is er parallel aan de workshops een masterclass voor wethouders. De dag gaat van start met de sprekers; Irma Thijssen van Agentschap NL gaat tijdens haar presentatie in op het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed. Aanwezigen bij de presentatie kunnen uitkijken naar een overzicht van beleid-, wet- en regelgeving, stappenplan en concrete voorbeelden in het kader van de verduurzaming. Caspar Boendermaker van BNG Bank vertelt deelnemers over innovatieve financiering van energiebesparingsmaatregelen.  

Interactiviteit
Naast de informatievoorziening tijdens de presentaties is er ruimte voor interactief in de vorm van workshops en ronde tafels. Zo houdt Albert Hulshoff van AHB Consultancy een workshop over ‘Duurzaamheid en energiebesparing, resultaten instrumentenvergelijking’ en presenteert Rudy van Mierlo van Rijkswaterstaat een workshop ‘Energiemanagement Rijksoverheid, van onbewust naar bewust zuinig’.

Daarnaast geven de experts die de workshops verzorgen aanwezigen de gelegenheid om in ronde tafel gesprekken ervaringen te delen en inspiratie op te doen. De masterclass voor wethouders gaat over verschillende financieringsoplossingen voor het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed. Vier wethouders zullen hier vertellen hoe zij dit in hun gemeenten doen. De masterclass wordt gegeven door Irma Thijssen, Agentschap NL en Caspar Boendermaker, BNG Bank.

Aanmelden voor de eerste Gemeentelijke Vastgoed Dag is mogelijk door een e-mail te sturen. Vermeld hierbij het onderwerp ‘Gemeentelijk Vastgoed Dag 2013’. Voor aanvang van het congres is een voorkeur uit te brengen voor het workshop- en ronde tafelprogramma. Deelname aan de dag kost € 95 inclusief btw. De dag duurt van 10.15 uur tot 17.00 uur.  

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)