Negen projecten strijden om architectuur-award

De nominaties voor de Award Duurzame Architectuur 2013 zijn bekend. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Green Buildings Holland congres, dat gehouden wordt op 19 september in de Amsterdam RAI.

Het is de derde maal dat organisaties strijden om de award. Een groot óf klein gebouw waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt gaat met de prijs aan de haal. De organisatie maakt bekend dat er dit jaar wederom meer aanmeldingen zijn dan het voorgaande jaar. De jury, bestaande uit onder andere Anke van Hal van de DGBC en Titia Siertsema van UNETO-VNI, heeft een selectie gemaakt van negen projecten.

Bram Adema, secretaris van de jury, vertelt over de kanshebbers: “De genomineerden hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hebben goed begrepen dat duurzaamheid leidt tot economische groei.” De lijst van genomineerde projecten is als volgt:

Breecamp
Unica werd genomineerd voor het project Breecamp in Zwolle, een compleet gasloze wijk die met behulp van een hoogwaardige houtenergiecentrale van verwarming wordt voorzien. Unica noemt Breecamp een schoolvoorbeeld van veiligheid, duurzaamheid en continuïteit in duurzame lokale warmteproductie. Laurens de Lange, commercieel directeur bij Unica en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, vertegenwoordigd Unica bij de uitreiking.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Unica