Rentmeestercomplex naar energielabel B

De flatgebouwen aan de Rentmeesterhof en -laan in Nijmegen zijn eind 2015 energiezuiniger, comfortabeler en veiliger. Daarnaast krijgen ze een geheel nieuwe uitstraling.

De gevels krijgen nieuwe platen voor een frisse uitstraling. Samen met onder meer nieuwe deuren en de nieuwe entrees zorgt dit voor een nieuw uiterlijk. Daarnaast worden de gevels geïsoleerd met Powerwall-gevelisolatie van Recticel Insulation. Door deze investeringen maken de woningen een sprong in energiezuinigheid: van label D/F naar label B.

€ 40.000 per appartement

Daarnaast krijgt een groot aantal woningen een nieuwe badkamer en een nieuwe cv-installatie. De bewoners kiezen zelf of zij hieraan willen meedoen. De investering van woningbouwcorporatie Talis bedraagt zo’n € 40.000 per appartement, na afloop krijgen de bewoners geen huurverhoging.

Architect Pieter Oosterhout heeft voor het ontwerp van de nieuwe gevel gezorgd, aannemer Nijhuis verzorgt de werkzaamheden.

Nijmegen Dukenburg

Dit is het derde renovatieproject in korte tijd dat Talis laat uitvoeren in Nijmegen. Aan de overige projecten besteedde Duurzaam Gebouwd ook aandacht met de artikelen: Flats veranderen in appartementencomplexen en Herbruikbare Hippe Hoogbouw.

Foto: Een illustratie van de nieuwe entree.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Recticel Insulation

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland