Tandheelkundegebouw opent deuren

De renovatie van het Tandheelkundegebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen is gereed. De deuren openen zich voor het nieuwe collegejaar.

Beeld: Inbo

De opleidingen Tandheelkunde en Mondzorgkunde zijn ondergebracht in het gebouw. Duurzaam Gebouwd-partner Deerns was verantwoordelijk in het ontwerpteam voor installatieontwerp en advies over duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid.

Bij de renovatie stonden energiezuinigheid, duurzaamheid en comfortverhoging stond centraal. Diverse duurzaamheidsmaatregelen realiseren een reductie in energieverbruik van meer dan 70% ten opzichte van de oude situatie. Er is onder andere een nieuwe gevel met triple glas ondergebracht, zon- en lichtwering, een korte termijn energieopslag met een thermische waterbuffer van 80 m3.  Verder is de volledige installatie inclusief luchtbehandeling en verwarming vervangen.

Deerns paste tevens een luchtbevochtigingstechniek toegepast waarbij door combinatie van warmteterugwinning, adiabatische bevochtiging en regeltechniek lucht wordt bevochtigd.

Gulden Feniks

Het Tandheelkundegebouw werd gekroond tot beste renovatieproject en ontving de Gulden Feniks. De Gulden Feniks bevordert duurzaam gebruik van de gebouwde omgeving.

Duurzaam Gebouwd Zorgvastgoed

Deerns spreekt tijdens de Duurzaam Gebouwd Zorgvastgoed seminars op 26 en 28 september. Meer informatie over deze seminars leest u op de website van DuurzaamGebouwd.nl. Inschrijven is volledig gratis.  

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland