#VanGasLos vormt trend voor 2018

Woningcorporaties en gemeenten moeten aan de slag om een energieneutrale en gasloze gebouwde omgeving te realiseren. Voor beide groepen is de opgave groot en is het zaak om de duurzaamheidsdoelstellingen en -strategie aan te scherpen. De bouw- en vastgoedsector heeft een grote opgave voor zich liggen rondom dit thema, vandaar dat Duurzaam Gebouwd dit als trend voor 2018 benoemt.

Zo moeten de 350 woningcorporaties die Nederland telt meer dan 2 miljoen woningen van het gas af halen. Dat betekent dat zij op zoek moeten naar alternatieve vormen van warmte, decentrale energieopwekking en all-electric totaaloplossingen. De samenwerking met gemeenten, wethouders en de omgeving in het algemeen is nog nooit zo belangrijk geweest.

Ook gemeenten hebben de mogelijkheid om de benodigde veranderingen vorm te geven. Iedere dag moeten 1.000 woningen worden klaargestoomd voor de toekomst. Een van de essentiële gedragsveranderingen voor gemeenten om #VanGasLos te komen is dan ook een vernieuwde inzet op een lange termijn verdienmodel.

Bovenal is samenwerking met de juiste partijen van essentieel belang om de gasloze stad van de toekomst vorm te geven. Decentrale energieopwekking, regionale verduurzamingsinitiatieven en daadkrachtige samenwerkingspartners kunnen de doorslag geven om optimale invulling te geven aan ambities. 

Duurzaam Gebouwd Congres

Op 1 februari 2018 staat het Duurzaam Gebouwd Congres in het teken van het thema #VanGasLos. Ambities van gastheer gemeente Haarlemmermeer en samenwerkingspartner provincie Noord-Holland komen naar voren. Gedurende het congres smeden honderden deelnemers samen de nieuwe werkelijkheid en bouwen ze aan de toekomst. Interesse in het thema #VanGasLos? Bezoek dan zeker het Duurzaam Gebouwd Congres

Themadossier

Lees meer artikelen over het thema #VanGasLos in het thema-dossier #VanGasLos. Hier vindt u diverse artikelen over marktvisies, projecten en zelfs een gratis whitepaper. Bekijk daarnaast een overzicht met alle thema's van 2018.    

Deel dit artikel

permalink