Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Gratis whitepapers

Bent u op zoek naar informatie en inspiratie op het gebied van één of meerdere van onze thema’s? Hieronder vindt u een overzicht van de whitepapers die wij reeds gepubliceerd hebben.

Gratis whitepapers

MPG

174 downloads | 32 pagina’s | Gemiddelde waardering: -

In de gratis whitepaper ‘De volgende stap in duurzaamheidsprestaties met MPG’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema MilieuPrestatie Gebouwen (MPG). We beschrijven de ontstaansgeschiedenis van de MPG en geven inzicht in en een voorbeeld van de LevensCyclus Analyse (LCA) en de manier waarop een MPG-berekening plaatsvindt.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

#VanGasLos

516 downloads | 26 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Op naar aardgasloze woningen’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema #VanGasLos. We beschrijven de ambitie van een volledig gasloze woningvoorraad in 2050 en welke uitdagingen hierbij horen. We laten zien hoe het pad naar #VanGasLos loopt en verschillende experts geven hun visie op de uitdaging.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

BIM

661 downloads | 22 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Integraal bouwen aan de toekomst’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het gebruik en de implementatie van het Bouw Informatie Model (BIM). We ontdekken de impact van BIM in het heden en we vangen een glimp op van wat informatiemodellen in de toekomst kunnen betekenen voor de bouw- en vastgoedsector. We laten zien hoe u van ontwerp tot realisatie komt, hoe een optimale samenwerking eruitziet en lopen virtueel door een BIM-project.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Cradle to cradle

878 downloads | 19 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Aan de wieg staan van circulair bouwen?’ vindt u uitgebreide kennis over het onderwerp Cradle to Cradle. We nemen u mee in de wereld van circulariteit met een uitleg over het concept, de geschiedenis van Cradle to Cradle en de stappen naar een certificering. Daarnaast komen mogelijke kosten en inspirerende voorbeelden van succesvolle implementaties aan bod.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Logistiek vastgoed in de lift

188 downloads | 21 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,1

In de gratis whitepaper ‘Op weg naar duurzame distributiecentra’ vindt u belangrijke informatie de kansen op het gebied van logistiek vastgoed. We geven u een actuele marktvisie en huidige en toekomstige eisen op het gebied van energie voor nieuwbouw. Daarnaast gaan we in op tools en subsidies voor en geven we best practices op het gebied van energiebesparende en toekomstbestendige nieuwbouw van distributiecentra. Zo bent u na het lezen weer helemaal up-to-date en klaar voor uw bijdrage aan de verduurzaming van de logistieke sector.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Naar energieneutrale en toekomstbestendige woningen

671 downloads | 22 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Het huis van de toekomst’ vindt u belangrijke informatie over kansen die samenhangen met het energieneutraal en toekomstbestendig maken van de woningvoorraad. We geven u een actuele marktvisie en huidige en toekomstige eisen op het gebied van energie voor nieuwbouw. Daarnaast gaan we in op tools en subsidies voor particulieren én corporaties en geven we best practices op het gebied van energieneutrale en levensloopbestendige woningen. Zo bent u na het lezen weer helemaal up-to-date en klaar voor uw bijdrage aan de verduurzaming van de woningvoorraad.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Word koploper in duurzaam zorgvastgoed

441 downloads | 23 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,4

In de gratis whitepaper ‘Word koploper in duurzaam zorgvastgoed’ vindt u belangrijke informatie over kansen die samenhangen met de verduurzaming van zorgvastgoed. We stellen best practices voor van zorginstellingen en woon-zorgcomplexen, waarbij duidelijk wordt welke winst de partijen haalden uit hun investeren. Verder komen financieringsmogelijkheden naar voren, zien we welke huisvestingsuitdagingen de extramurale zorg in petto heeft en laten we zien welke route u doorloopt als u een energieprestatiecontract afsluit.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

De impact van vastgoed op gezondheid

664 downloads | 22 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,4

In de gratis whitepaper ‘Wel(l)zijn in kantoren’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie over de rol van vastgoed in gezondheid in kantoren. We geven een uitgebreide marktvisie en concrete tips en informatie. Daarnaast bieden we u een roadmap naar een WELL-certificering en voorbeelden van gezonde gebouwen volgens de Happy Building Index. Hierdoor bent u na het lezen van deze whitepaper helemaal op de hoogte van de invloed van vastgoed op uw human capital en bent u klaar voor de toekomst als het gaat om uw kantoor.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepaper - Leisure-vastgoed toekomstbestendig maken.

Leisure-vastgoed toekomstbestendig maken

194 downloads | 20 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,5

In de gratis whitepaper ‘Best practices van leisure’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het verduurzamen van leisure-vastgoed. Naast tools en methodieken komen de 7 best practices in Nederland aan bod. Per onderwerp geven we meerdere voorbeelden en tips, zodat u na het lezen van de whitepaper weer helemaal up-to-date bent over de mogelijkheden voor het toekomstbestendig maken van uw leisure-vastgoed.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepaper - Uw school verduurzamen. Wat nu?

Uw school verduurzamen. Wat nu?

711 downloads | 14 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Roadmap van initiatief- tot realisatiefase’ vindt u uitgebreide informatie over het traject dat een school doorloopt om te verduurzamen. Daarnaast komen ontzorging door ESCo’s, de financieringsstimuli van subsidies, rapportages en lokale en nationale verduurzamingsinitiatieven onder de aandacht.

Download de gratis whitepaper

Terug naar boven