Gratis whitepapers

Ben je op zoek naar informatie en inspiratie op het gebied van één of meerdere van onze thema’s? Hieronder vind je een overzicht van de whitepapers die wij reeds gepubliceerd hebben.


Gratis whitepaper - Duurzame Scholen II

Naar duurzame en gezonde scholen

- downloads | 28 pagina’s | Gemiddelde waardering: -

In de gratis whitepaper ‘Naar duurzame en gezonde scholen’ vind je een verdieping op de eerste whitepaper duurzame scholen. We geven een korte introductie en zoomen in op de opschalingsmogelijkheden van ESCo's, laten zien hoe de creatie van een Frisse School in zijn werk gaat, leggen de link met de BENG-eisen en geven inspirerende voorbeelden.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

BENG

655 downloads | 32 pagina’s | Gemiddelde waardering: -

In de gratis whitepaper BENG: de volgende stap in verduurzaming’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema BENG (bijna energieneutrale gebouwen). We besteden aandacht de verschillende BENG-eisen, geven een stappenplan om deze eisen te berekenen en gaan in op inspirerende voorbeelden.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Internet of Things

208 downloads | 26 pagina’s | Gemiddelde waardering: -

In de gratis whitepaper Digitalisering brengt slimme woon- en werkomgeving dichterbij’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema Internet of Things (IoT). We besteden aandacht aan het belang van data en laten we zien wat de uitwisseling van informatie voor procesoptimalisatie kan doen. Daarnaast ontdekken we hoe we als gebouweigenaar en/of leverancier kunnen inspelen op het privacyvraagstuk en tonen we best practices van projecten verspreid over heel Nederland.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

MPG

610 downloads | 32 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,5

In de gratis whitepaper ‘De volgende stap in duurzaamheidsprestaties met MPG’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema MilieuPrestatie Gebouwen (MPG). We beschrijven de ontstaansgeschiedenis van de MPG en geven inzicht in en een voorbeeld van de LevensCyclus Analyse (LCA) en de manier waarop een MPG-berekening plaatsvindt.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

#VanGasLos

1616 downloads | 26 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,2

In de gratis whitepaper ‘Op naar aardgasloze woningen’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema #VanGasLos. We beschrijven de ambitie van een volledig gasloze woningvoorraad in 2050 en welke uitdagingen hierbij horen. We laten zien hoe het pad naar #VanGasLos loopt en verschillende experts geven hun visie op de uitdaging.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

BIM

756 downloads | 22 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Integraal bouwen aan de toekomst’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het gebruik en de implementatie van het Bouw Informatie Model (BIM). We ontdekken de impact van BIM in het heden en we vangen een glimp op van wat informatiemodellen in de toekomst kunnen betekenen voor de bouw- en vastgoedsector. We laten zien hoe je van ontwerp tot realisatie komt, hoe een optimale samenwerking eruitziet en lopen virtueel door een BIM-project.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Cradle to cradle

1338 downloads | 19 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,1

In de gratis whitepaper ‘Aan de wieg staan van circulair bouwen?’ vind je uitgebreide kennis over het onderwerp Cradle to Cradle. We nemen je mee in de wereld van circulariteit met een uitleg over het concept, de geschiedenis van Cradle to Cradle en de stappen naar een certificering. Daarnaast komen mogelijke kosten en inspirerende voorbeelden van succesvolle implementaties aan bod.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Logistiek vastgoed in de lift

193 downloads | 21 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,1

In de gratis whitepaper ‘Op weg naar duurzame distributiecentra’ vind je belangrijke informatie de kansen op het gebied van logistiek vastgoed. We geven je een actuele marktvisie en huidige en toekomstige eisen op het gebied van energie voor nieuwbouw. Daarnaast gaan we in op tools en subsidies voor en geven we best practices op het gebied van energiebesparende en toekomstbestendige nieuwbouw van distributiecentra. Zo ben je na het lezen weer helemaal up-to-date en klaar voor je bijdrage aan de verduurzaming van de logistieke sector.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Naar energieneutrale en toekomstbestendige woningen

709 downloads | 22 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,2

In de gratis whitepaper ‘Het huis van de toekomst’ vind je belangrijke informatie over kansen die samenhangen met het energieneutraal en toekomstbestendig maken van de woningvoorraad. We geven je een actuele marktvisie en huidige en toekomstige eisen op het gebied van energie voor nieuwbouw. Daarnaast gaan we in op tools en subsidies voor particulieren én corporaties en geven we best practices op het gebied van energieneutrale en levensloopbestendige woningen. Zo ben je na het lezen weer helemaal up-to-date en klaar voor je bijdrage aan de verduurzaming van de woningvoorraad.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

Word koploper in duurzaam zorgvastgoed

450 downloads | 23 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Word koploper in duurzaam zorgvastgoed’ vind je belangrijke informatie over kansen die samenhangen met de verduurzaming van zorgvastgoed. We stellen best practices voor van zorginstellingen en woon-zorgcomplexen, waarbij duidelijk wordt welke winst de partijen haalden uit hun investering. Verder komen financieringsmogelijkheden naar voren, zien we welke huisvestingsuitdagingen de extramurale zorg in petto heeft en laten we zien welke route je doorloopt als je een energieprestatiecontract afsluit.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepapers

De impact van vastgoed op gezondheid

692 downloads | 22 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,5

In de gratis whitepaper ‘Wel(l)zijn in kantoren’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie over de rol van vastgoed in gezondheid in kantoren. We geven een uitgebreide marktvisie en concrete tips en informatie. Daarnaast bieden we je een roadmap naar een WELL-certificering en voorbeelden van gezonde gebouwen volgens de Happy Building Index. Hierdoor ben je na het lezen van deze whitepaper helemaal op de hoogte van de invloed van vastgoed op je human capital en ben je klaar voor de toekomst als het gaat om je kantoor.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepaper - Leisure-vastgoed toekomstbestendig maken.

Leisure-vastgoed toekomstbestendig maken

204 downloads | 20 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,0

In de gratis whitepaper ‘Best practices van leisure’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het verduurzamen van leisure-vastgoed. Naast tools en methodieken komen de 7 best practices in Nederland aan bod. Per onderwerp geven we meerdere voorbeelden en tips, zodat je na het lezen van de whitepaper weer helemaal up-to-date bent over de mogelijkheden voor het toekomstbestendig maken van je leisure-vastgoed.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepaper - Uw school verduurzamen. Wat nu?

Uw school verduurzamen. Wat nu?

803 downloads | 14 pagina’s | Gemiddelde waardering: 7,3

In de gratis whitepaper ‘Roadmap van initiatief- tot realisatiefase’ vind je uitgebreide informatie over het traject dat een school doorloopt om te verduurzamen. Daarnaast komen ontzorging door ESCo’s, de financieringsstimuli van subsidies, rapportages en lokale en nationale verduurzamingsinitiatieven onder de aandacht.

Download de gratis whitepaper


Gratis whitepaper - De grootse ambities van Flevoland

De grootse ambities van Flevoland

119 downloads | 8 pagina’s | Gemiddelde waardering: -

In de whitepaper 'De grootse ambities van Flevoland' vind je kencijfers en ambitieformuleringen van de provincie Flevoland op het vlak van bouw en vastgoed.

Download de gratis whitepaper

keyboard_arrow_up