ABN AMRO Duurzame 50

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer voor duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw- en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Stem op jouw favoriet

Jury Duurzame 50

Ieder jaar vraagt de vakjury zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen. Wie maken meters, zetten de agenda en werken samen? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken? Wie zorgt er met een individuele inspanning voor dat de hele sector mee wil bewegen? Met andere woorden: wie is er écht groen?

In 2023 beoordeelt een vernieuwde jury de koplopers in de bouw- en vastgoedsector. Nieuwe gezichten in de jury zijn onder anderen Bas Holten van de provincie Zuid-Holland, Paul Terwisscha van woningcorporatie Volksbelang Helmond en Robert-Jan van Egmond van accelerator TKI Urban Energy. De verfrissing van de jury zorgt ervoor dat hardlopende professionals bij onder andere gemeenten, woningcorporaties en de maakindustrie de aandacht krijgen die ze verdienen. Floortje Speelman, directeur Bouw bij ABN AMRO, kijkt uit naar de verbrede focus: “Door de jury te vernieuwen verwachten we een frisse en representatieve kijk op de koplopers uit de integrale bouw- en vastgoedsector, die zich ieder uur van de dag inzetten om verduurzaming te versnellen.”

De vakjury beoordeelt op vier criteria:

  1. Initiëren van duurzame projecten en realisatiekracht
  2. Impact
  3. Actieve kennisdeling en zichtbaarheid
  4. Bijdrage aan systeemverandering

Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Lees hier meer over de jury van 2023.

Laat je horen

Van dinsdag 26 september t/m donderdag 19 oktober 2023 is het weer mogelijk om personen te nomineren. Wie is volgens jou een duurzame koploper en brengt creativiteit en vernieuwing in? Uiteraard mag iedereen iemand nomineren!

Ook als je niemand wil nomineren, heb je invloed op de uiteindelijke top 50. Van 30 oktober t/m zondag 12 november 2023 is het mogelijk om te stemmen op de genomineerden. Stem op jouw favoriet om diegene zo een hoge plek in de top 50 te geven! De Publieksverkiezing is gesloten.

Op woensdag 6 december 2023 vindt de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 award plaats op een feestelijke locatie in de omgeving Utrecht.

Uitslag ABN AMRO Duurzame 50 - 2020

keyboard_arrow_up