Programmering 10e editie Duurzaam Gebouwd Congres bekend

Op 14 februari 2019 barst het Duurzaam Gebouwd Congres 2019 los: ‘It giet om!’. Op het podium staan onder anderen hoogleraar Andy van den Dobbelsteen van TU Delft en gedeputeerde Michiel Schrier van provincie Fryslân.

De drie hoofdthema’s van het Duurzaam Gebouwd Congres zijn #VanGasLos, Circulariteit en Ketensamenwerking. Drie onderwerpen die de bouw- en vastgoedsector bezighouden de afgelopen én komende jaren. “De transitieopgave vraagt inzet op alle fronten, top-down, bottom-up en middle-outward”, vindt Van Den Dobbelsteen. “Aan de TU Delft werken we aan roadmaps waarmee we steden helpen klimaatneutraal te worden. De eerste voorbeelden daarvan laten zien dat de transitie ingrijpend is, maar dat het een groenere, schonere en aantrekkelijkere leefomgeving oplevert.”

Vernieuwend denken

Ook vanuit de provincie Fryslân zijn de kansen van de transitie duidelijk. ““Het is heel belangrijk voor Fryslân dat bedrijven inzetten op verduurzaming, want het geeft werkgelegenheid en kennis”, geeft gedeputeerde Michiel Schrier aan van provincie Fryslân. “Vernieuwend denken over circulair bouwen en hergroeibare grondstoffen gebruiken om bijvoorbeeld isolatie te maken. Denk aan vlas en dat soort zaken.”

Naast Van Den Dobbelsteen en Schrier staan diverse visionairs op het podium. Maar het Duurzaam Gebouwd Congres 2019 draait niet alleen om plenaire presentaties en de 36 praktische workshops. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zet de schijnwerpers op projecten, initiatieven en organisaties die aan kop lopen in de verduurzaming. Dit jaar zijn onder andere Platform CB’23 en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties partners van de awards. Als juryleden zijn onder anderen Robert Koolen, Wim Hazeu en John Nederstigt aangesloten. Inschrijven voor de Duurzaam Bouwen Awards is mogelijk tot en met 9 januari 2019.

Deel dit artikel

permalink