Welk team gaat een circulaire sporthal bouwen?

De gemeente Gooise Meren wil met een marktverkenning in contact komen met producenten, toeleveranciers en aannemers die invulling geven aan een circulaire sporthal. De nieuwbouw van dit maatschappelijk vastgoed met twee of drie zaaldelen zorgt ervoor dat circulariteitsambities concrete invulling krijgen. Laat je product zien en pitch je oplossing. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Pitch je oplossing

Deelnemers aan de markverkenning krijgen de mogelijkheid om een product/oplossing die past bij een circulaire benadering, die toepasbaar is in de nieuwe sporthal, te pitchen in één minuut. Aanmelden voor een Pitch kan via inkoop@gooisemeren.nl. De organisatie selecteert maximaal tien innovatieve producten (in relatie tot de sporthal). Daarover word je nog geïnformeerd.

Laat je product zien

Daarnaast krijgen deelnemers aan de markverkenning de mogelijkheid om een product/oplossing te laten zien. Doel is inspiratie van deelnemers en gemeente (geen verkoop). Afmeting van het product /oplossing of de informatie daarover is ca. 50 x 50 x 50 cm. Een folder mag natuurlijk, maar voor banners etc. is geen plek. Aanmelden voor een plek op een producttafel kan tot uiterlijk maandag 10 februari om 12:00 uur. Indien er meer aanmeldingen zijn dan er ruimte is, dan gaan we over tot een selectie van de aanmeldingen. U wordt dan daarover geïnformeerd.

Programma

13.00                      Inloop met koffie en thee.

13.30                      Opening door wethouder Vastgoed, de heer Jorrit Eijbersen

13.35                      Inleiding sporthal en inkoopproces (specificaties, budget, planning en locatie)

13.50                      Inleiding circulair (deels interactief)

                               Interactieve deel:

14.20                     Workshops en pitches

15.15                      Pauze    

15.35                      Vervolg workshops en pitches

16.45                      Samenvatting

17.00                      Slot en dank, vervolgens borrel

Circulair inkopen is onderdeel van het inkoopbeleid van Gooise Meren en binnen deze aanbesteding hanteert de gemeente de PRP®-definitie van circulariteit. Dit betekent dat de gehele keten van grondstofwinning tot gebruik, het onderhoud zelf, en na gebruik het behoud van de oorspronkelijke grondstoffen meegewogen wordt op basis van verifieerbare feiten. Social fairness speelt in het gehele traject een gelijkwaardige rol.

De marktverkenning betreft een project met een sporthal/zaal met twee of drie zaaldelen, waarin naast een kantine ook omkleedfaciliteiten voor zowel binnensport als voor de omliggende voetbal en hockeyvelden (buitensport) een plaats krijgen. De sporthal zal invulling geven aan de gymlessen van de omliggende scholen, en aan de sportbehoefte van de omwonenden. De sporthal is dichtbij de nieuwe woonwijk De Krijgsman in Muiden, met Omni-veniging SC Muiden als beoogde hoofdgebruiker. De gemeente wil in contact komen met producenten, toeleveranciers en aannemers die samen invulling geven aan de meest circulaire oplossing voor het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud. Dit alles binnen het gestelde budget. 

Specificaties:

De sporthal/sportzaal bestaat globaal uit de volgende onderdelen:

• Algemene ruimten in sportaccommodatie;
• Horecavoorzieningen in sportaccommodatie (ontmoetingsruimte, keuken, vergaderruimte etc.);
• Sportruimten (wedstrijdruimte, opdeling in tweeën of drieën d.m.v. (1 of 2) akoestische scheidingswand;
• Sport gerelateerde nevenruimten (toestellenberging, toeschouwersruimte,   kleed- en wasruimten etc.);
• Ondersteunende nevenruimten (bergingen en opslagruimten) van buiten toegankelijk.

De opdracht wordt naar verwachting medio april 2020 gepubliceerd. De uiteindelijke wijze van aanbesteden is nog niet vastgesteld, dit volgt na de marktverkenning. Er wordt in samenwerking met circulair adviesbureau Rendemint een sterk interactieve marktverkenning georganiseerd op 12 februari 2020 om 13:30 met als doel: informeren van en brainstormen met de markt over de invulling en aanbestedingsvorm.

Aanmelden is mogelijk vóór 1 februari op TenderNed en via de e-mail

Deel dit artikel

permalink