Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

Iedereen met een duurzaam huis kan nog tot 20 september meedoen aan de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. Er zijn prijzen in zes categorieën te winnen en diverse provincies loven ook nog een publieksprijs uit.

Met deze verkiezing geeft de Nationale Duurzame Huizen Route de kans op extra waardering voor de duurzame prestaties van huis én eigenaar. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om duurzame voorbeelden onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Er zijn juryprijzen in zes categorieën, gebaseerd op het bouwjaar en de woonoppervlakte van het huis:

Tijdens de feestelijke (online) prijsuitreiking op 20 november 2020 worden de winnaars bekendgemaakt.
Huiseigenaren die willen meedoen, kunnen hun woning tot 20 september aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. De aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury:

“Zonder sprekende voorbeelden”, aldus Duurzaam Gebouwd-expert Harm Valk, “blijft de verduurzaming van hun huis voor veel mensen abstract en ongrijpbaar. Door te laten zien dat er een heel scala aan oplossingen is, worden mensen geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan.”

Publieksprijs

In de provincies Friesland, Drenthe, Gelderland en Zeeland maken de deelnemers ook nog kans op een publieksprijs. Het publiek kan van 22 september tot 6 oktober stemmen op hun favoriete duurzame woning in deze provincies. De provinciewinnaars maken vervolgens kans op de landelijke publiekstitel. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank en bovengenoemde provincies.

Duurzame Huizen Route

Meer dan 1.600 huiseigenaren delen hun ervaringen op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hiermee zijn zij een bron van inspiratie en informatie voor mensen die van plan zijn om hun eigen woning te verduurzamen. Op 31 oktober en 7 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun woning open voor geïnteresseerden.

Schrijf jouw huis nu in!

Lees ook: Uiterst duurzaam huis met verrassende innovaties

Deel dit artikel

permalink