Wat vinden deelnemers van de DG Expeditie ’t Veen?

Gemeente Hattem heeft een uitdaging en wil de transformatie van voormalig bedrijventerrein ’t Veen naar een hoger niveau tillen door intensieve kennisdeling, samenwerking en synergie binnen een kennishub, de DG Expeditie ’t Veen. Duurzaam Gebouwd selecteerde een groep koplopers om samen te werken aan deze casus. In dit artikel lees je enkele citaten van deelnemers en vind je links naar terugblikverslagen. Daarnaast vindt aanstaande donderdag de volgende Expeditie-bijeenkomst plaats, met als thema 'Slimme en gezonde stad'.

De aangesloten expeditieleden lieten zich eerder uit over hun motivatie om mee te doen aan het initiatief, zoals Thomas van Riet van VolkerWessels: “Bij het (her)ontwikkelen van een gebied snijden veel verschillende expertises elkaar. Duurzaamheid is een breed begrip maar met de juiste partijen aan tafel kunnen vooruitstrevende projecten worden gerealiseerd. Vanuit mijn expertise op gebied van duurzame energie innovaties draag ik hier graag aan bij.”

Ook Angela Vorsselman van BAM Wonen geeft aan waarom ze ervoor kiest om kennis te delen met de expeditieleden: “Ik doe mee aan Expeditie ’t Veen te Hattem om samen met vakgenoten tot een haalbare, betaalbare én vooruitstrevende duurzaamheidsambitie te komen voor ’t Veen. Een uitdagende casus. Daarnaast boeit de opgave in dit gebied mij enorm door zijn fantastische ligging en legio aan mogelijkheden voor het creëren van een toekomstbestendige woonwijk.”

Op deze pagina lees je meer motivaties van de betrokken deelnemers.

Terugblikverslagen

Inmiddels zijn de eerste twee verslagen over de Duurzaam Gebouwd Expeditie gepubliceerd [Expeditie #1 – Klimaatadaptatie, Expeditie #2 Duurzame Energie en Warmtevoorziening] en Expeditie #3 Circulariteit] lees je daarin de bevindingen, vraagstellingen en aanbevelingen van de expeditieleden. Op 4 november 2020 vond de derde bijeenkomst plaats over Circulair Bouwen en de vierde en vijfde bijeenkomst volgen nog in de aankomende weken.

Meer informatie

Op deze pagina lees je meer over de expeditie en krijg je een goed beeld van de deelnemende expeditieleden en organisaties.  

Deel dit artikel

permalink