Integraal projectmanagement (Incompany)

2 september 2019

IPM is binnen de bouw en infrasector een breed geaccepteerd model voor projectmanagement. Steeds meer opdrachtgevers gebruiken IPM om eenduidiger en effectiever samen te werken. Binnen de eigen projectorganisatie maar ook in relatie tot de markt en de omgeving. Wil je leren wat IPM precies inhoudt, wil/ga je ermee werken of krijg je ermee te maken? Dan is deze training de perfecte voorbereiding.

Integraal Projectmanagement (IPM)

Doelgroep

De training is primair gericht op opdrachtgevers in de bouw en infra die willen gaan werken met het IPM model waarbij ook de interactie met de opdrachtnemer uitgebreid aan bod komt. De training is bedoeld voor professionals die -op operationeel niveau- bij de uitvoering van projecten rollen krijgen op het gebied van projectmanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement, technisch management en contractmanagement.

Gewenste basiskennis (instapniveau)

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

Programma

Ochtend

Start

Het ontstaan van IPM en toepassingsgebieden

Oefening

Conclusie en afronding ochtend

Middag

De rollen uitgediept

Oefening

Conclusie en afronding dag

Praktische informatie

Lesmaterialen

Twee weken voorafgaand aan de klassikale training krijgt u toegang tot een elektronische leeromgeving (ELO). Daarin vindt u alle lesmaterialen en de stappen waaruit de training bestaat.

Uiterlijk een week voorafgaand aan de klassikale training voert u in de ELO de volgende voorbereiding uit:

De klassikale training bestaat uit circa 60% presentatie door de trainer en 40% interactieve discussie, oefeningen en spel.

Hoofddocent

Uw trainer is Simon Kolkman van PRO6managers. Simon werkt al acht jaar zelf in verschillende IPM rollen en traint en coacht regelmatig andere professionals in het werken met IPM.

Overige informatie

Inschrijven

Prijs

Wij verzorgen deze training uitsluitend incompany. Wil je weten wat deze kost? Stuur een email naar: niels@duurzaamgebouwd.nl en je krijgt snel een eerste, vrijblijvende indicatie per email terug. Is deze indicatie passend bij jouw wensen? Laat het ons weten en we sturen je een definitieve offerte.

Vragen of opmerkingen

Meer weten? Of iets niet duidelijk? Mail het naar de communitymanager van het Bouwgenootschap, Niels van Ommen, via niels@duurzaamgebouwd.nl of bel met 06-26198156.

Deel dit artikel

permalink