Podcast: over kansen en trends verlaging CO2-uitstoot

Drie ministeries hebben recent een aanzet gegeven om de circulaire bouweconomie echt van de grond te krijgen. Maar hoe vul je dat in? Vier vooraanstaande deskundigen gaan in een nieuwe podcast dieper in op de kansen, uitdagingen en trends.

Het was eind december dat Hugo de Jonge de Tweede Kamer op de hoogte bracht van de plannen om circulair en biobased bouwen aan te jagen met nieuwe normeringen. Hij stelde deze maatregelen voor:

Je leest er veel meer over in ons eerdere artikel.

Of we door het circulaire denken én doen naast duurzamer, ook sneller en goedkoper gaan bouwen is onderwerp van gesprek tijdens een nieuwe podcast met prominente experts. Zij gaan in op de effecten in de B&U en de GWW. Waar en hoe kan de CO2-uitstoot omlaag, hoe verminderen we de hoeveelheden afval en wat doen we met het gebruik van nieuwe grondstoffen?

Regelgeving

In de Circulair Bouwen Podcast 'Hergebruikt wegmeubilair: gewoon doen!' komende de kansen, de uitdagingen en de nieuwste trends aan bod. Van industriële en losmaakbare bouw tot fiscale vergroening. En van regelgeving en toezicht tot de laatste ontwikkelingen in de GWW. Luister ook naar:

Presentatie: Ewout de Bruijn en Maarten Hagg
Redactie en productie: Leene Communicatie
Bron: De Circulaire Bouweconomie

Deel dit artikel

permalink