Seminars over langer thuis wonen en veranderende bewonersbehoeftes

Langer en beter thuis wonen in levensloopbestendige woningen vormt een belangrijk onderwerp van de Duurzaam Gebouwd Zorgvastgoed Seminars op 21, 26 en 28 september. Daarnaast komen veranderende behoeftes van bewoners en aandachtspunten hierbij ruimschoots aan bod. 

Adviseur Yvonne Witter van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg publiceerde een blog waarin ze bewonersconsulent Joop van Woudenberg bij corporatie Woonzorg Nederland interviewt. De effecten van het langer thuis wonen worden uiteengezet in het openhartige gesprek. “Ik zie heel veel eenzaamheid”, vertelt Van Woudenberg in het interview. Dat beaamt woningconsulente Nancy Oosterbeek van Woonzorg Nederland. “Veel ouderen hebben een klein netwerk. Als ze al kinderen hebben, wonen die vaak ver weg of hebben het druk.” Lees de volledige blog van Witter op de website van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.  

Kosteloos deelnemen aan Zorgvastgoed seminars

Tijdens de Duurzaam Gebouwd Seminars Zorgvastgoed staat de toekomst van intra- en extramuraal zorgvastgoed centraal. Penny Senior van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg verzorgt een presentatie gedurende het seminar op 26 september en gaat in op de veranderende behoeftes van bewoners, flexibele vastgoedconcepten en de bijdrage van gebouwen aan een gezonde levensstijl.

U kunt zich nog kosteloos aanmelden voor de bijeenkomsten. Bekijk daarvoor deze pagina, waar u ook het programma en het volledige aanbod aan sprekers ontdekt.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink