Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Seminar Zorgvastgoed 26 september

Seminar Zorgvastgoed 26 september

Datum /tijd

Datum / tijd:
26-09-2017 09:00

Plaatsen

Plaatsen:
75
Beschikbaar:
Nog slechts 8 plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
Meander Medisch Centrum Amersfoort

Inschrijven Terug naar de overzichtspagina

Langer, beter en gezonder thuis wonen. Daar moeten corporaties en eigenaren van zorgvastgoed op inspelen. Het Kadaster becijferde dat mogelijk 3 miljoen m2 leeg komt te staan. Er is minder vraag naar vastgoed en de gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van 2017. Het zijn ware energieslurpers: 900 miljoen m3 gas en 23 miljoen MWh aan elektriciteit. Dat is het forse en vooral onnodig hoge energieverbruik van de zorgvastgoedsector. Terwijl er vandaag de dag zoveel mogelijk is om deze verspilling fors te verminderen. Een handjevol zorginstellingen laten met all electric gebouwen en duurzame elektriciteitsopwekking zien dat dit deel van toekomstbestendigheid binnen handbereik ligt.

Om de versnelling naar een toekomstbestendige voorraad mogelijk te maken, organiseert Duurzaam Gebouwd de seminarreeks Zorgvastgoed. Tijdens deze ochtend reiken we u concrete handvaten aan, om te starten met renovatie, transformatie of nieuwbouw van toekomstbestendig zorgvastgoed (intra- en extramuraal). Experts uit diverse hoeken gaan in op domotica, ontwerp & flexibiliteit, gezond binnenklimaat, langer thuis wonen en meer.

Bent u werkzaam in de zorg- of corporatiesector of bij de overheid? Schrijft u zich dan kosteloos in. 
Architecten, aannemers, adviseurs en installateurs zijn ook van harte welkom.

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur +Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur +Opening door dagvoorzitter
Bert Deen
09:40 uur +Goed opdrachtgeversschap
Albert Trip
Niet nadenken maar voordenken wat er op je pad komt bij opdrachtverstrekking in een (duurzaam) gebouw. Vooral weten wat je wilt bereiken en je adviseurs goed positioneren. Met een goed doordacht pakket van uitgangspunten en een daarop gebaseerd stabiel programma van eisen is de belangrijkste basis geweest waarmee Meander zijn nieuwe huisvesting heeft gepositioneerd. Elementen als veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid kenmerken dit bijzondere gebouw in een bijna unieke omgeving voor het realiseren van een healing environment.
10:00 uur +De helende kracht van betonactivering in Meander Medisch Centrum
Jacco Paauw
Het Meander Medisch Centrum onderscheidt zich met haar keuze voor duurzame klimatisering met betonactivering. Adviseur Jacco Paauw van DGMR neemt u mee in de onderliggende overwegingen en laat zien hoe hiermee wordt aangesloten op zowel het architectonisch concept als de visie en ambitie van het ziekenhuis.
10:20 uur +Het ziekenhuis als 'personal assistent'
Letty Kil
De trend van smart buildings is ingezet in de moderne kantoren maar krijgt steeds meer voet aan de grond in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen of instellingen voor ouderenzorg. Zijn deze gebouwen ‘slim’, dan kunnen ze van grote toegevoegde waarde zijn voor zorgorganisaties, of zelfs een persoonlijke assistent van de zorgverlener worden. Letty Kil gaat in op de mogelijkheden van een ‘slim’ ziekenhuis: hoe kan een slim ziekenhuis bijdragen efficiëntere patiëntenzorg.
10:40 uur +Zorg voor duurzaamheid: Niet lullen maar poetsen
Erwin Tuijtel
De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm. De zorgsector blijft echter achter op dit gebied, dit terwijl de zorg als branche aan verandering onderhevig is, langer thuis wonen in combinatie met groeiende vraag naar comfort. Hierbij ligt een geweldige uitdaging om in de zorgsector de duurzamingsvraag in te vullen. All Electric installatieconcepten voor individuele en collectieve woontoepassingen hebben zich reeds bewezen en moeten de standaard voor het zorgvastgoed worden. In de presentatie wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn met de hedendaagse warmtepomptechniek.
11:00 uur +Pauze met koffie/thee en tijd om vragen te stellen en te netwerken
11:30 uur +Bouwen aan levenskwaliteit als ons DNA
Henri Soepenberg
ZorgID gelooft in het bouwen aan een gezonde omgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Dit doen wij door kennis in te brengen van vastgoedontwikkeling, financiers/beleggers, gezondheidszorg en welzijn in relatie tot wonen, zorg en herstel. Tijdens de seminars Zorgvastgoed vertellen wij u hoe wij levenskwaliteit als uitgangspunt nemen voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. We zullen ingaan op wat voor ons niet alleen levensloopbestendig, maar écht flexibel bouwen betekent in de demografie en de woningbehoefte van morgen en welke nieuwe vormen van samenwerkingen wij hierin vinden.
11:50 uur +Zorgvastgoed met toekomst
Penny Senior
Levensloopgeschikte woningen, woonzorgcomplexen, intramurale en extramurale zorgwoningen: het zijn allemaal vormen van zorgvastgoed. Zorgorganisaties en woningcorporaties bezitten gezamenlijk een groot deel van het zorgvastgoed in Nederland. En zorgvastgoed is in ontwikkeling. De variëteit aan vormen neemt toe, maar ook de onzekerheden. Wat is de toekomstige behoefte en welke wensen heeft de bewoner? Duurzaam vastgoed betekent duurzaam bouwen maar ook flexibiliteit in het vastgoedconcept. De nadruk komt steeds meer op gewoon wonen te liggen en menging van doelgroepen. Hoe kan het vastgoed bijdragen aan een gezonde leefstijl?
12:10 uur +Urgenda's ZonOpZorg
Christiaan Kuipers
Met dit initiatief realiseren we zonnepanelen op zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland. Wij ontlasten de zorginstelling en maken het mogelijk dat anderen, zoals bewoners, hun familie, het personeel, de buurt via crowdfunding investeren in de zonnepanelen op uw dak. Als zorgorganisatie hoeft u niets te doen; wel wekt u duurzame energie op én betrekt u omwonenden bij de zorg. In een korte pitch wordt u bijgepraat over de voordelen.
12:15 uur +Lunch en tijd om vragen te stellen en te netwerken
Alklima Klimaatapparatuur

Inschrijven

Uw gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
Terug naar boven