Zo bereid je je huisvesting voor op de toekomst

Op 17 november aanstaande maak jij bij het Kennisevent Toekomstvastwaarde de volgende stap om jouw huisvesting voor te bereiden op een duurzame toekomst. Eerder lieten we je al weten dat Duurzaam Gebouwd-expert Andy van den Dobbelsteen zijn opwachting maakt tijdens het event. In dit artikel vertellen we je over de sessies.

Handvatten om te verduurzamen

Om je huisvesting voor te bereiden op een duurzame toekomst, zijn er verschillende prangende thema’s. Er zijn klimaatdoelstellingen vastgesteld rondom het beperken van de inzet van primaire grondstoffen, het verminderen van het energieverbruik en het beperken van CO2-uitstoot. Met de kennis uit de keuzesessies tijdens Kennisevent Toekomstvastwaarde krijg je alle handvatten.

Je hebt de keuze uit vijf sessies:

Stegenga vertelt over waarom het onderwerp en de richtlijn urgent zijn: "Organisaties moeten rapporteren over waar ze staan ten aanzien van het Klimaatakkoord. Dat betekent dat er een check moet plaatsvinden of de maatregelen die organisaties toepassen rondom verduurzaming in lijn lopen met het behalen van de doelen. De gerapporteerde informatie dient investeerders te helpen richting te geven aan duurzame investeringen. Daarnaast wordt het verplicht voor alle grote bedrijven, dus niet voldoen is een wezenlijk bedrijfsrisico." Een deelname aan de sessie zorgt voor meer kennis rondom het onderwerp. "Je leert waar de CSRD-wetgeving vandaan komt, voor wie het geldt en wanneer het ingaat. Daarnaast ontdek je wat de wetgeving betekent en waar je precies aan moet voldoen. Ook laten we de te nemen stappen zien om tijdig gereed te zijn voor de wetgeving."

Benieuwd naar het volledige programma van Kennisevent Toekomstvastwaarde? Je vindt hier meer informatie. Inschrijven doe je hier. We ontmoeten je graag op 17 november!

Deel dit artikel

permalink