Sprekers seminarreeks NoM

Onderstaande sprekers zullen op 1 en 9 november spreken tijdens de seminarreeks Nul op de Meter.

Leen van Dijke is gepokt en gemazeld in de bouwsector. Nu is hij vooral een voortrekker van innovatie- en realisatiekracht op weg naar betere en energieneutrale woningen. Ooit op 14-jarige leeftijd begonnen als timmerman-metselaar. Na enkele jaren het vak te hebben uitgeoefend groeide hij door in de commerciële kant van de bouw. Naast zijn werk bouwde hij ruime politieke ervaring op; in 1987 werd hij Statenlid in Zeeland en in 1994 fractievoorzitter in de Tweede Kamer (ChristenUnie). Na zijn politieke loopbaan trad hij in 2003 toe tot de staf van VolkerWessels waar hij 10 jaar lang verantwoordelijkheid over public relations en woordvoering had.

Tegenwoordig is Leen van Dijke actief bestuursvoorzitter van vereniging Stroomversnelling. Stroomversnelling is een netwerk van ambitieuze bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en anderen die samen aan de slag gaan om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken. Stroomversnelling vindt dat iedere woningeigenaar in Nederland moet kunnen kiezen voor een mooie, comfortabele en betaalbare woning.

Leen heeft een een grote liefde voor de publieke zaak. Zijn motto: “Wend je professie aan om de samenleving beter en meer comfortabel te maken.” Maar Leen is er ook van overtuigd dat het bereiken van publiek geformuleerde doelen, waaronder betere en energieneutrale woningen, alleen bereikt kunnen worden als het bedrijfsleven zijn innovatie- en realisatiekracht aanwendt. Om dit soort doelen te bereiken is het nodig om ‘samen te spannen’ zodat we de wereld een beter te maken op basis van een gezonde businesscase.

Naast het voorzitterschap van Stroomversnelling is Leen ook voorzitter van het Strategic Committee van het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF), voorzitter van een adviescommissie van minister Schultz in het kader van de Omgevingswet, voorzitter van de christelijke hulpverleningsorganisatie (in Oost-Europa) MissionPossible en voorzitter van de diaconie van de Gasthuiskerk in Middelburg.

Meekijken in een week van Leen? Lees hier het artikel welke dinsdag 4 oktober verscheen.

Ronald Schilt heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van duurzame technieken en het 'organiseren van de wil' om te komen tot een gezonde en duurzame samenleving. Vanuit de overtuiging dat het beter moet en beter kan met duurzaam en gezond bouwen in Nederland, richtte hij in 2008 Merosch op. Hij is idealistisch en heeft een hekel aan de woorden “maar,…” en “kan niet”. Hij weet echter als geen ander dat draagvlak en concrete businesscases nodig zijn om gezamenlijk stappen te kunnen maken. Daarnaast geldt 'Practice what you preach' en woont hij sinds 2012 met zijn gezin in een energieneutrale nieuwbouwwoning in Bodegraven.

 

Bij VolkerWessels Vastgoed staat het ontwikkelen van nieuwe leefomgevingen, maar ook het herinrichten van bestaande gebieden, centraal. Dit schept een grote verantwoordelijkheid. Het is onze ambitie om duurzame producten te maken voor huidige én toekomstige generaties, met respect voor het milieu.  

VolkerWessels Vastgoed heeft veel ervaring met gebiedsontwikkeling en binnenstedelijke (her)ontwikkeling, waarbij wonen, werken en recreëren centraal staat. Onze ervaring en kennis op het gebied van conceptueel ontwikkelen, met het oog op de toekomstige generaties, staat hierin centraal.

Onno Dwars maakt onderdeel uit van het managementteam van VolkerWessels Vastgoed. Als hoofd acquisitie en innovatie is hij binnen het managementteam verantwoordelijk voor het optimaal toepassen van bestaande en nieuwe beheersbare innovaties en voor de acquisitie binnen VolkerWessels Vastgoed.

Hij heeft grote affiniteit met vernieuwing in de bouw & vastgoedkolom. Energienotanul-, breeam-, cradle to cradle-, passiefhuis-, het nieuwe werken-, Nul op de renovatie, PlusWonen projecten behoren tot zijn dagelijks werkveld.

De nevenactiviteiten waar hij bij betrokken is, bestaat onder andere uit de stuurgroep Lente- Akkoord, Commissie duurzaamheid (Neprom) en de stuurgroep NEZER. Daarnaast is hij actief op social media en geeft lezingen, schrijft blogs/ columns en artikelen. Hij behoort tot de vaste columnisten voor Duurzaamgebouwd en BouwendNederland Podium

 

Rudy Grevers werkt sinds 2011 bij Alklima bv, exclusief leverancier van Mitsubishi Electric Living Environment klimaatsystemen in Nederland. Hij adviseert klimaatconcepten voor zowel gezondheidszorg, hotels, utiliteit, retail en woningbouw. Vanuit bijna twintig jaar ervaring in de installatietechniek speelt hij als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs een centrale rol in het realiseren van het optimale binnenklimaat. Dankzij zijn opleiding als BREEAM-expert (Nieuwbouw en In-Use) voegt hij hij bovendien belangrijke waarde toe door installateurs, adviseurs en alle andere partijen in het bouwteam te begeleiden tot en met de toets door een externe assessor. Het doel: binnen het programma duurzame klimaatconcepten de maximale score behalen in de categorieën die raakvlakken hebben met de betreffende systemen. Ook vertegenwoordigt hij Alklima binnen Dutch Green Building Council.

 

Hans Mascini (1970) studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Een MBA van de Rotterdam School of Management vormde daarbij een goede aanvulling. Commercie, en met name marketing, vormt de rode draad in zijn loopbaan. Hier heeft hij zijn sporen verdiend in de volle breedte: van bijvoorbeeld containers in de Rotterdamse haven, retail bij Gall&Gall, koffie (Senseo) bij Sara Lee Douwe Egberts tot en met telecommunicatie bij KPN. In 2007 maakte hij zijn entree in de bouw bij Wavin om daar een leidende rol te vervullen in het marktgericht maken van de organisatie, het bouwen aan duurzaamheid en het ontwikkelen en ‘vermarkten’ van nieuwe producten en concepten. In zijn laatste positie was Hans marketingdirecteur van Noord-West Europa.

Sinds het voorjaar van 2013 is Hans algemeen directeur van Strikolith. Vanuit deze positie is hij snel een liefhebber én warm ambassadeur geworden van de typische stucproducten als sierpleister en gevelisolatie. Samen met zijn Strikolith collega’s werkt Hans vol overtuiging om de woningen en gebouwen in Nederland duurzaam mooier te maken.

Privé geniet Hans van zijn gezin, vrienden en hobby’s zoals hockey, bergwandelingen en golf.

Esther Borstlap, Directeur-Bestuurder van Woonborg heeft jarenlange ervaring in de corporatiesector. Zij is 37 jaar en woont in Groningen, in haar vrije tijd fietst ze graag.

Woonborg, een kleine corporatie met 5.000 woningen ziet betaalbaarheid van haar sociale huurwoningen als belangrijkste opgave en het belang van huurders staat centraal. Ze zeggen dit niet alleen, ze faciliteren en DOEN ook echt!

Hans van Vugt is sinds 1998 eigenaar van centrum voor woononderzoek.

https://www.linkedin.com/in/hans-van-vucht-7a97125

 

Bart Kuipers, Commercieel Directeur, ING Wholesale Banking, Real Estate Finance.

Bart werkt sinds 2005 bij ING in verschillende functies. Binnen het team Real Estate Finance, Noord- en Oost Nederland ben ik eindverantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. Samen met een aantal Relationship Managers bedienen wij één van de vier regio's binnen REF NL. Tevens heb ik een (beperkte) eigen cliënten portefeuille. Het lokale management team bestaat uit een Regio Directeur, Directeur Portfolio Management alsmede een Commercial Director. Samen met de collega's van ING Bank (o.a. Grootbedrijf, MKB alsmede Private Banking en Wealth Management) waar wij nauwe contacten mee onderhouden zijn wij uitstekend op de hoogte van alle bancaire mogelijkheden binnen ING.

Rob Konings, is ruim 9 jaar Commercieel Directeur, ING Wholesale Banking, Real Estate Finance.Ervaring in het financieren van commercieel vastgoed bij vastgoedinvesteerders. Het beheren van een portefeuille van ca. € 2,2 mrd aan vastgoedleningen met 1200 relaties. Leiding geven aan een team van 7 relatiemanagers. Onderhouden van goede contacten met onze relaties. 
Het investeren en beleggen in (winkel) vastgoed.

keyboard_arrow_up