Seminar Zorgvastgoed 28 september Terugblik 28-09-2017

Op donderdag 28 september 2017 stond een Duurzaam Gebouwd Seminar in het teken van Zorgvastgoed, in het HagaZiekenhuis te Den Haag. Bekijk hieronder de presentaties per spreker, de cijfers en de foto's van het event.


7.7

Totaalimpressie bijeenkomst


7.9

Organisatie


7.5

Inhoudelijk programma


7.9

Locatie


7.2

Aansluiting op kennisbehoefte


6.9

Interactie


33

Aantal deelnemers


99%

Aanbevelingspercentage


8.2

Dagvoorzitter


7.8

Presentatie Marije Vos


7.4

Presentatie Erik Cremers


8.4

Presentatie Thomas Bögl


7.6

Presentatie Erwin Tuijtel


7.3

Presentatie Letty Kil


7.4

Presentatie Hessel van Bennekom

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur Opening door dagvoorzitter
Bert Deen (Dynamis Taxaties Nederland)
09:40 uur keyboard_arrow_downGoed Opdrachtgeversschap
Marije Vos (HagaZiekenhuis)
Het HagaZiekenhuis wil de gezondheid van patiënten verbeteren. Hierbij wordt de relatie tussen de gezondheid van de mens en een gezonde omgeving gelegd. Zij streeft duurzaamheid na bij de bouw, het beheer en het gebruik van het ziekenhuis. Dit betekent dat de negatieve gevolgen daarvan op de omgeving tot een minimum worden beperkt. De renovatie en nieuwbouw bieden veel mogelijkheden om vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid door te voeren, Maar mogelijk wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen.
Download presentatie
10:00 uur keyboard_arrow_downDe helende kracht van betonactivering in Meander Medisch Centrum
Erik Cremers (DGMR)
Het Meander Medisch Centrum onderscheidt zich met haar keuze voor duurzame klimatisering met betonactivering. Adviseur Erik Cremers van DGMR neemt u mee in de onderliggende overwegingen en laat zien hoe hiermee wordt aangesloten op zowel het architectonisch concept als de visie en ambitie van het ziekenhuis.
Download presentatie
10:20 uur keyboard_arrow_downNieuwbouw Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
Thomas Bögl (LIAG Architecten)
Het Prinses Máxima Centrum is een uniek nieuwe research- en zorgcentrum voor kinderen met kanker dat op dit moment gebouwd wordt op het Utrechts Science Park. De missie is om ieder kind met kanker te genezen, met behoud van optimale kwaliteit van leven. LIAG ontwikkelde een ‘healing envrionment’ gestaafd op wetenschappelijk onderzoek. In het zeer duurzame en gezonde gebouw zijn de designcriteria voor een ontwikkelingsgericht gebouw, ontwikkeld door Kopvol, vertaald. Om de hoge ambitie waar te kunnen maken heeft LIAG tijdens het ontwerpproces een arts en psychologe in dienst genomen om samen te onderzoeken welke maatregelen daadwerkelijk nut hebben: ‘Evindence based design’.
Download presentatie
10:40 uur keyboard_arrow_downZorg voor duurzaamheid: Niet lullen maar poetsen
Erwin Tuijtel (Alklima Mitsubishi Electric)
De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm. De zorgsector blijft echter achter op dit gebied, dit terwijl de zorg als branche aan verandering onderhevig is, langer thuis wonen in combinatie met groeiende vraag naar comfort. Hierbij ligt een geweldige uitdaging om in de zorgsector de duurzamingsvraag in te vullen. All Electric installatieconcepten voor individuele en collectieve woontoepassingen hebben zich reeds bewezen en moeten de standaard voor het zorgvastgoed worden. In de presentatie wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn met de hedendaagse warmtepomptechniek.
Download presentatie
11:00 uur Pauze met koffie/thee en tijd om vragen te stellen en te netwerken
11:30 uur keyboard_arrow_downHet ziekenhuis als 'personal assistent'
Letty Kil (Deerns Nederland B.V.)
De trend van smart buildings is ingezet in de moderne kantoren maar krijgt steeds meer voet aan de grond in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen of instellingen voor ouderenzorg. Zijn deze gebouwen ‘slim’, dan kunnen ze van grote toegevoegde waarde zijn voor zorgorganisaties, of zelfs een persoonlijke assistent van de zorgverlener worden. Letty Kil gaat in op de mogelijkheden van een ‘slim’ ziekenhuis: hoe kan een slim ziekenhuis bijdragen efficiëntere patiëntenzorg.
Download presentatie
11:50 uur keyboard_arrow_downBouwen aan levenskwaliteit als ons DNA
Hessel van Bennekom (ZorgID)
ZorgID gelooft in het bouwen aan een gezonde omgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Dit doen wij door kennis in te brengen van vastgoedontwikkeling, financiers/beleggers, gezondheidszorg en welzijn in relatie tot wonen, zorg en herstel. Tijdens de seminars Zorgvastgoed vertellen wij u hoe wij levenskwaliteit als uitgangspunt nemen voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. We zullen ingaan op wat voor ons niet alleen levensloopbestendig, maar écht flexibel bouwen betekent in de demografie en de woningbehoefte van morgen en welke nieuwe vormen van samenwerkingen wij hierin vinden.
Download presentatie
12:10 uur keyboard_arrow_downEen T-Huis vol Energie voor alle senioren van Nederland: hoe verenig je deze ambities in de woonvormen van de toekomst
Harmke Bekkema ()
Energietransitie en Langer Thuis wonen zijn twee grote opgaven in de gebouwde omgeving. Harmke Bekkema is expert en heeft met de markt een aantal concrete woonvormen en oplossingen ontwikkelt. Tijdens deze presentatie neemt zij u mee vanaf de behoefte van de senioren naar de oplossingen voor de toekomst. Ook belicht zij welke rollen de betrokken partijen daarvoor in de toekomst moeten nemen.
Download presentatie
12:30 uur Lunch en tijd om vragen te stellen en te netwerken

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up