Uitdagingen rondom gebiedsontwikkeling en deelmobiliteit krijgen podium Terugblik 10-04-2019

Tijd Programmaonderdeel
10:45 uur keyboard_arrow_downGemeentelijke dilemma’s
Jeroen Hutten
Bij hoog stedelijke ontwikkelingen is uiteraard ook aandacht voor mobiliteit en parkeren. De plannen van de ontwikkelaar om fors in te zetten op bijvoorbeeld deelmobiliteit zorgen voor vraagstukken en dilemma’s bij de gemeente.
11:05 uur keyboard_arrow_downMobiliteitsnorm in plaats van parkeernorm
Bob Guldemond
Uitgaan van een mobiliteitsnorm waarvan de parkeernorm, naast OV en de mobiliteitsinfrastructuur, onderdeel is. Dan kom je tot andere concepten. Zoals in Zwolle waar BPD samen met Rabobank, DeltaWonen en Athlon Car Lease een deelautoconcept aanbiedt. Guldemond vertelt u meer over dit initiatief.
11:25 uur keyboard_arrow_downGebruikers en data belangrijk voor bereiken doelstellingen gemeenten
Esther van der Meer
BMW en Daimler hebben aangekondigd meer dan één miljard te investeren in een allesomvattende mobiliteitsdienst. Parkmobile maakt onderdeel uit van deze joint venture. Het uitgangspunt is om in alle mobiliteitsbehoeften van gebruikers te voorzien. Van der Meer zoomt in op het gebruik van data om deze doelstelling te bereiken.
11:45 uur keyboard_arrow_downDe potentie van deelauto’s
Paul van Loon
De deelauto moet bij nieuwe ontwikkelingen een integraal onderdeel worden van de woon- en kantoorformule. Om het autobezit terug te dringen is beschikbaarheidsgarantie een bepalende factor. Daarnaast zal er een mengvorm ontstaan tussen een vast aantal auto’s op locatie, aangevuld met een flexibele schil aan deelauto’s voor piekmomenten.

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up