Seminar Industrieel Bouwen & Robotisering

In onze dynamische samenleving kunnen we niet langer gebruikmaken van rigide en ouderwetse bouw. In plaats daarvan gaan we aan de slag met modulaire en flexibele bouwvormen. Op maat gemaakt voor de klant, keer op keer. Bouwers staan niet langer in de vrieskou of tropische hitte te ploeteren, maar de gebouwen worden gefabriceerd in een geconditioneerde omgeving. Het plaatsen van het pand op de aangewezen plek wordt slechts een formaliteit.

Deze vorm van bouwen is noodzakelijk om de circulaire ambities in de gebouwde omgeving waar te maken. Vaak spelen beperkingen geld en tijd mee om die ambities af te schalen. Die drempels kunnen we wegnemen door in te zetten op industrieel bouwen. Wil jij hier meer van weten? Schrijf je dan nu in voor dit seminar.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie & Ontvangst
09:30 uur Welkom door de dagvoorzitter
Jan Willem van de Groep
09:45 uur keyboard_arrow_downIndustriële robots ook in de bouw
Martijn Dubbelman
Ook vanuit de bouwsector is er een toenemende belangstelling naar industriële robots. De reden hiervoor is dat ook de bouw de voordelen van industriële robot gaat inzien. ABB is pionier en trendsetter op heb gebied van industriële robots. Traditioneel gezien in de automobiel-, metaal en voedingsmiddelenindustrie en nu ook in de bouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beton printen, metselen, bestraten. Graag geven we tijdens het seminar een inkijkje in onze ervaringen en mogelijkheden met industriële robots.
10:30 uur keyboard_arrow_downProcesinnovatie om industrieel bouwen te versnellen
Rik van Dieren
De woningbouwsector staat voor belangrijke opgaven, waaronder de energietransitie. Daarbij is de vraag naar nieuwbouwwoningen groot. Als we kijken naar de capaciteit van de sector, lijkt het haast onmogelijk om dit met de huidige bouwmethoden te realiseren. We moeten opzoek naar alternatieve manieren van bouwen en samenwerken, om de productiviteit in de sector fors te verhogen en tegelijkertijd de komst van industrieel bouwen te versnellen
11:15 uur keyboard_arrow_downIndustrialisatie vraagt om een integrale aanpak
Hendrik-Jan Weggeman
Bouwers en hun industriële partners moeten samen een cruciale vraag beantwoorden: gaan we de woningbouw stap voor stap industrialiseren, of kiezen we in één keer voor een radicaal andere aanpak? Industrialisatie betekent meer dan het verhuizen van arbeid van de bouwplaats naar een geconditioneerde omgeving. De huidige stand van de techniek maakt het ook nog niet mogelijk om robots alle arbeid te laten verrichten. Het op de juiste manier decomponeren van een prefab woning en het slim integreren van installatietechniek is cruciaal voor een geslaagde industrialisatie. Emergo vertelt in zijn bijdrage over het transitie- en innovatieproces wat het bedrijf samen met zijn klanten doorloopt.
12:00 uur Netwerklunch
12:30 uur Einde

Inschrijven

 

ABB b.v.
VBI

 

keyboard_arrow_up