Webinar Gezonde Omgeving Terugblik 24-09-2020

Meer dan ooit ligt het thema ‘gezonde omgeving’ in het verlengde van de ‘gebouwde omgeving’. En dus is het zaak ‘gezondheid’ integraal mee te nemen in de ontwikkeling en realisatie van bouwplannen. Wie daar nog extra argumenten en inzichten voor nodig heeft, werd op zijn wenken bediend tijdens het webinar Gezonde Omgeving. Het webinar had een goed inhoudelijk programma, met een mooie mix van wetenschap en praktijk. Heb je dit gemist of wil je het nog eens terugzien? We hebben natuurlijk een terugblikverslag voor je, de video/audio vind je hier binnenkort en de presentaties van de sprekers vind je hier.


8.1

Totaalimpressie bijeenkomst


7.8

Organisatie


8.1

Inhoudelijk programma


8.2

Gebruiksvriendelijkheid webinaromgeving


7.4

Aansluiting op kennisbehoefte


7.8

Interactie


94%

Aanbevelingspercentage


8.4

Dagvoorzitter


8.2

Presentatie Francesco Franchimon


7.2

Presentatie Jaap Wickering


8.8

Presentatie Onno Dwars

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Opening door dagvoorzitter
Ysbrand Visser (Duurzaam Gebouwd)
10:10 uur keyboard_arrow_downHoe de besmettingskans met het coronavirus in gebouwen te minimaliseren
Francesco Franchimon (Franchimon ICM)
Het is bijna een utopie om te bepalen op welke wijze iemand besmet is geraakt met het coronavirus. Inmiddels is er wel een maatschappelijke bewustwording dat de overdracht via de lucht een reële transmissie route is. Dit betekent dat wij onze gebouwen moeten controleren op de werkelijke ventilatie prestatie en de eventuele risico factoren van installaties gaan herkennen. Uitsluitend kijken naar de vereisten uit het Bouwbesluit is daarvoor niet in alle gevallen voldoende. Wat moet u weten, wat moet u herkennen en welke acties worden gevraagd. In deze Webinar presentatie worden daarvoor de handvatten aangereikt.
10:30 uur keyboard_arrow_downGezonde woonomgeving door slimme en natuurlijke oplossingen
Jaap Wickering (Renson)
Ooit waren we buitenmensen, nu spenderen we gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis: in kantoren, ziekenhuizen, transport, maar ook in woningen en appartementen. Dus zoeken we naar een nieuwe balans voor de toekomst. Een balans die de natuur terug naar binnen brengt en ons opnieuw leert waarderen wat die ons te bieden heeft: verse lucht, zonlicht, zuurstof en groen. Met kwalitatieve, slimme en natuurlijke oplossingen kan je immers een gezond binnenklimaat creëren, op elk moment van de dag. Jaap Wickering legt gevat uit hoe Renson dit kan garanderen met doekzonwering, nightcooling en natuurlijke ventilatie.
11:00 uur keyboard_arrow_downDe maakbare gezondheid
Onno Dwars (Ballast Nedam Development)
Waarom heeft goede stedenbouw en vastgoedontwikkeling meer invloed op de gezondheid van de Nederlander dan een gemiddeld medicijn?
11:30 uur keyboard_arrow_downQ&A
Tijdens de Q&A is er mogelijkheid om uw vragen te stellen aan de sprekers van het webinar.
12:00 uur Einde webinar

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up