KetenKracht Event Duurzaamheid

KetenKracht event gaat digitaal!

Het innovatie event Building Holland dat gepland stond op 27, 28 en 29 oktober 2020 in RAI Amsterdam wordt een digitaal event. Op 27 oktober organiseert VBI alweer het vijfde KetenKracht-event tijdens Building Holland Digital.

Duurzaamheid

Het thema van Building Holland ‘Building the future together’ sluit dit jaar naadloos aan bij de filosofie van KetenKracht: samenwerken aan belangrijke thema’s als duurzaamheid door partijen in de bouwkolom samen te brengen, te verbinden en kennis te delen.

Waar staat u?

Duurzaamheid is inmiddels een containerbegrip dat vanuit allerlei invalshoeken kan worden benaderd. Politiek, idealistisch, praktisch…

Feit is dat wij als sector op weg zijn naar steeds meer circulariteit en energieneutrale gebouwen. Maar wat doet u of uw organisatie? Of wat zijn de voornemens? Hoe ver bent u met die reis, wat zoekt u nog, wat verwacht u en wat is uw visie? Wij zijn er zeer nieuwsgierig naar! En wat is nu mooier dan deze vragen te delen met vakgenoten? We kunnen het tenslotte niet alleen…

Als u er ook zo over denkt, kom dan met al uw ervaring en ideeën op dinsdag 27 oktober naar het vijfde KetenKracht-event!

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
14:30 uur Welkomstwoord
Frans Reichardt ()
14:45 uur keyboard_arrow_downDuurzaamheid van bouwmaterialen
Mantijn van Leeuwen (NIBE)
Mantijn zal materiaal-duurzaamheid toelichten obv de LCA en MPG methodiek. De nadruk in zijn presentatie komt te liggen op de nieuwe ontwikkelingen rondom stimuleren van hergebruik van producten en de invloed hiervan op de LCA en MPG. Daarnaast is er vanuit de circulaire economie aandacht voor de waarde van materialen en grondstoffen. Als partner van het Urban Mining Collective is kennis opgebouwd over de aspecten die met waardebepaling en waardebehoud te maken hebben, deze zullen door Gert Jan worden toegelicht.
15:15 uur keyboard_arrow_downDuurzaamheid
Menno Rubbens (Cepezed Projects)
Cepezed Projects is een bureau gelieerd aan Architectenbureau Cepezed. Menno zal de rol van de ontwikkelende architect belichten, en de wijze waarop zij integraal invulling geven aan duurzaamheid en duurzaam materiaalgebruik. Als een van de koplopers, onder andere als mede-eigenaar van de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam, was hij zich al vroeg bewust dat materialen herbruikbaar moeten zijn en niet eindigen op de sloop.
15:45 uur Debatsessie onder leiding van Frans Reichardt
Frans Reichardt ()
16:15 uur Uitreiking van de GreenScore certificaten 2020
16:20 uur Afsluiting
Frans Reichardt ()

Inschrijven

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up