Webinar Gebouwschil

De gevel is en blijft een belangrijke schakel om duurzaamheidsambities te halen. In dit webinar besteden we aandacht aan innovaties in de gevel en belichten we de impact die een goede gebouwschil kan maken.

We laten je zien welke verbinding je kunt leggen tussen de toekomstbestendigheid van de schil en de BENG-eisen, die op 1 januari zijn ingegaan en laten zien hoe je oplossingen voor zonne-energie kunt integreren in het bouwproces en architectuur.

Je ontdekt onder andere de meerwaarde van BIPV in projecten en krijgt alles te horen over de mogelijkheden en kansen van circulaire daksystemen. Ga (digitaal) mee met onze experts naar diverse praktijkvoorbeelden, zoals De Loskade, waar een innovatieve dakbekleding met inductie werkelijkheid werd.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Opening door de dagvoorzitter
Harm Valk (Nieman Groep)
10:05 uur keyboard_arrow_downOmdat Duurzaam mooi mag zijn
Sven Meijerink (Robisol)
Zonne-energie is mooi en eenvoudig. Het is een investering om op een duurzame en koste efficiënte te voorzien in de energiebehoefte van een gebouw en één van de middelen om te voldoen aan de BENG eisen die op 1 januari zijn ingegaan.
Alle reden dus om oplossingen voor zonne-energie te integreren in het bouwproces en de architectuur. De technologie stelt immers haar eisen aan de technische ruimte, de meterkast en de brandveiligheid. Te vaak laten we ons verrassen door installaties die toch niet blijken te passen of niet kunnen worden verzekerd. Graag geef ik een stukje verdieping in de mogelijkheden die u heeft om zonne-energie op een mooie wijze in uw gebouw te integreren en de voor- en nadelen die daarmee verband houden.
10:30 uur keyboard_arrow_downIs de Heijmans One klaar voor BENG?
Dennis Strijards (Heijmans)
Hoe past de nieuwe regelgeving rondom energie bij de initiatieven van kleine prefab woningen?
10:55 uur Visie op integrale kwaliteit
Harm Valk (Nieman Groep)
11:05 uur Tijd voor koffie
11:20 uur keyboard_arrow_downVisie op circulaire daksystemen en praktijkvoorbeelden
Benno Nijenhuis, Bart-Jan Pompen
Experts Benno Nijenhuis en Bart-Jan Pompen geven je een uitgebreide blik op de mogelijkheden en kansen van circulaire daksystemen. Ga met ze mee naar diverse praktijkvoorbeelden, zoals De Loskade. In samenwerking met Van Wijnen zorgen ze daar voor een innovatieve dakbekleding met inductie.
11:45 uur Q&A
12:00 uur Afsluiting door de dagvoorzitter
Harm Valk (Nieman Groep)

Inschrijven

keyboard_arrow_up