Seminar Waterstof en CO2-reductie

Kan waterstof ons helpen om de klimaatdoelen te halen en hoe? Wordt het een dominante oplossing in de gebouwde omgeving, ook om de vrijkomende ruimte in het gasnet te benutten? Wordt het in de energietransitie een belangrijke tussenoplossing of moeten we de investeringen anders besteden en waterstof vooral toepassen voor vervoer en de industrie? Experts uit verschillende branches laten hier hun licht op schijnen.

Als je op onderstaande knop 'inschrijven' klikt, word je doorgestuurd naar de aanmeldpagina van Building Holland. Kies hier aan welk side event je wilt deelnemen.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
10:30 uur Opening door dagvoorzitter
10:40 uur Presentatie Breman
Mark Sprenkels (Breman)
11:00 uur keyboard_arrow_downWaterstof, een realistische vervanger van aardgas
Rick Bruins (Remeha)
In zijn presentatie neemt Rick Bruins jou mee in de rol die waterstof kan gaan spelen bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dat er waterstof geproduceerd gaat worden is een feit. Maar in hoeverre, en onder welke omstandigheden kan waterstof als energiedrager dienen binnen de gebouwde omgeving? En onder welke voorwaarden kan waterstof hier een rol spelen? De oplossing zit ‘m in de samenwerking. Samenwerking tussen verschillende energiedragers, en samenwerking tussen verschillende stakeholders in de keten, van producent tot netbeheerder tot leverancier van de hardware. De waterstofreis is begonnen. De eerste stappen zijn gezet, en de te volgen weg is bekend.
11:20 uur Koffiepauze
11:40 uur keyboard_arrow_downBuildings as a Grid: Jouw gebouw transformeren tot energiehub
Richard ter Horst (Eaton)
Een belangrijk speerpunt van de energietransitie is het elektrificeren van gebouwen en transport. Vooral omdat het elektrisch energieverbruik relatief eenvoudig gecompenseerd kan worden door zonnepanelen en/of windenergie. Groot nadeel van deze energieopwekking is dat ze vaak niet synchroon lopen met momenten waarop de meeste energie nodig is. Dat geeft een zware belasting op ons energienet waarvan de gevolgen steeds duidelijker worden.
Eaton’s ‘Buildings as a Grid’- visie geeft een alles-in-een aanpak waarin gebouweigenaren controle krijgen over het eigen energieysteem; van energieopwekking, energieopslag tot energieverbruik wanneer gewenst. Hierdoor ontstaat een microgrid: het gebouw wordt een energiehub.
Dit resulteert in vele voordelen, waaronder; optimaal verbruik van CO2-vrije energieopwekking, significante reductie van energietransport, gunstige terugverdientijd van investeringen in energieopwekking en energieopslag.
12:00 uur Presentatie 4
12:20 uur Afsluiting door dagvoorzitter

Inschrijven

 

Breman Installatiegroep
Eaton

 

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up