Seminar Deelmobiliteit

Deelmobiliteit is randvoorwaardelijk voor toekomstige duurzame stedenbouw.

Zonder gebruik van deelmobiliteit kunnen we niet optimaal verdichten en leefbaarheid en gezondheid garanderen aan bewoners van toekomstige stedelijke gebieden. Dat stelt Paul van de Coevering, lector aan de Breda University of Applied Sciences, BUas, in Breda in zijn recente promotieonderzoek naar de relatie wonen en deelmobiliteit. Wat is de impact van het woordje randvoorwaardelijk in zijn stelling? In dit side-event wordt duidelijk dat het op zijn minst betekent dat ruimtelijke ontwikkelaars en (deel)mobiliteitsexperts samen de duurzame stad moeten ontwerpen. In deze bijeenkomst verkennen ruimtelijke en (deel)mobiliteitsexperts de impact van deze randvoorwaardelijkheid en delen hun kennis en visie op duurzame stedelijke woningbouw.  

Als je op onderstaande knop 'inschrijven' klikt, word je doorgestuurd naar de aanmeldpagina van Building Holland. Kies hier aan welk side event je wilt deelnemen.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Ontvangst met koffie en thee
13:30 uur Welkom door de dagvoorzitter
Paul van de Coevering (BUAS)
13:40 uur Presentatie 1
Pieter Dekker ()
14:00 uur Presentatie 2
14:20 uur Koffiepauze
14:40 uur keyboard_arrow_downBereikbaarheidsoplossingen vanuit behoeften
Shahid Talib (Heijmans)
Verstedelijking en het toenemende aantal verkeersbewegingen maken dat het wegennet en de veiligheid in het verkeer onder druk komen te staan. Om de bereikbaarheid en veiligheid te waarborgen en de milieudruk te verlagen, zijn slimme oplossingen nodig. Met Smart Mobility wil Heijmans die oplossingen bieden. Mobiliteit zal daarbij steeds meer een dienst worden, waarbij de mobiliteitsbehoefte centraal staat. Mobility-as-a-serviceconcepten (MaaS) combineren deelauto’s en -fietsen, OV en andere mobiliteitsvormen om gebruikers te ontzorgen.
15:00 uur Presentatie door Overmorgen
15:20 uur Afsluiting door de dagvoorzitter

Inschrijven

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up