Seminar Zonnepanelen: what's next?

De markt voor zonnepanelen is oververhit, zeker nu de salderingsregeling weer is verlengd. Ondertussen lijkt er een aantal jaren van bescheiden innovatie achter de rug te zijn en is het de vraag hoe de markt van panelen zal worden opgeschud met nieuwe ontwikkelingen, producten en toepassingen. In-gevel, indak-systemen worden inmiddels steeds vaker gezien, maar wat gaat de wetenschap en de markt ons nog meer brengen? Zijn het de specifieke toepassingen of moeten we het hebben van slimme systemen naast de panelen? Deskundigen laten in dit seminar hierover hun licht schijnen.

Als je op onderstaande knop 'inschrijven' klikt, word je doorgestuurd naar de aanmeldpagina van Building Holland. Kies hier aan welk side event je wilt deelnemen.

 

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
10:30 uur Welkom door de dagvoorzitter
10:40 uur keyboard_arrow_downInnovaties in zonnestroomsystemen op land, water, infra en op daken
Robin Quax (TKI Urban Energy)
Omschrijving: Het aantal zonnepanelen in Nederland en wereldwijd neemt snel toe. Zonne-energie begint daarmee een steeds groter aandeel te krijgen in de elektriciteitsmix. Een succesverhaal, maar tegelijkertijd nemen de knelpunten voor verdere groei snel in ernst toe. Nieuwe innovaties helpen om de groei van zonne-energie ook in de toekomst vast te houden en onze klimaatambities waar te maken. In deze sessie zullen we inzoomen op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen.
11:00 uur keyboard_arrow_downNext-generation technologie van de zonnepanelen van morgen
Agnes Mewe (ECN part of TNO)
Zonnepanelen zijn mainstream geworden: ze worden overal in Nederland op daken gelegd, op zonneweides en langs wegen. De technologie lijkt wel af, maar dat is niet zo: ontwikkeling van technologie is en blijft heel belangrijk! Voor variaties in kleur en vorm in ons landschap, maar ook om de panelen te laten voldoen aan hoge kwaliteitseisen zodat ze geen schade oplopen bij transport en installatie. Met de juiste technologie voor zonnecellen en -panelen verkrijgen we nog hogere opbrengst door bijvoorbeeld tweezijdige werking, en ontwikkelen we volledig recyclebare panelen, waarvan de materialen na afloop van hun levensduur nuttig hergebruikt worden.
11:20 uur Koffiepauze
11:40 uur Presentatie 3
Sven Meijerink (Robisol)
12:00 uur Presentatie 4
12:20 uur Afsluiting door de dagvoorzitter

Inschrijven

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up