Exclusief seminar: bouwgeschillen voorkomen en oplossen

Een bouwproject kan op veel manieren tot een succes uitgroeien. De voorwaarden in een contract vormen daarvan de basis, maar bouw jij liever naar de letter of naar de geest van de tekst?

Een geslaagde samenwerking in de bouw wordt vaak gestut door collaboratieve bouwcontracten zoals bouwteam. Een andere manier is het bijdragen aan het vinden van de juiste partner voor een bouwproject via innovatieve aanbestedingen. Een derde succes-optie is het voorkomen en beter oplossen van problemen en geschillen. Er bestaat daarvoor niet een one-size-fits-all-oplossing en daardoor schieten de meest gebruikte geschil-oplossingsclausules tekort. Vaak omdat bij de contractering nog niet duidelijk is op welk punt problemen zich kunnen voordoen.

De juristen van Bird & Bird hebben door de jaren heen een schat aan ervaring opgedaan in de meest complexe bouwprojecten en bouwgeschillen. Zij gaan op 14 juni in een exclusief en interactief seminar tools en handvatten presenteren om de kans op een succesvol bouwproject te vergroten. Daarbij gaan ze graag met je in gesprek om open en vertrouwd de discussie te voeren met een beperkte groep genodigden uit alle geledingen van de bouw. De discussies zullen zich niet alleen richten op het vormgeven van het contract, maar ook op de toepassing in de uitvoering. 

 

Tijd Programmaonderdeel
12:30 uur Ontvangst inclusief netwerklunch
13:15 uur Welkom en opening
13:30 uur keyboard_arrow_downHoe ontstaan geschillen in de bouw?
Andrea Chao (Bird & Bird)
Waardoor ontstaan bouwgeschillen? Hoe kijken arbiters en in rechters naar? Wat zijn blinde vlekken bij contractspartijen?
Dit onderdeel zal worden gepresenteerd door Andrea Chao (partner Bouwrecht bij Bird & Bird) en Evelyn Tjon-En-Fa (partner Litigation en Verzekeringsrecht bij Bird & Bird)
13:50 uur keyboard_arrow_downHoe kunnen geschillen in de bouw worden voorkomen?
Andrea Chao, Joost Merema
In hoeverre kunnen problemen al in de aanbestedings- en contractsfase worden gesignaleerd en ondervangen? Hoe kan een aanbesteding zo ingericht worden dat de beste partner voor het project gevonden wordt? Wat is de rol van de keten hierbij? Hoe kunnen contracten bijdragen aan een goede samenwerking?
Dit onderdeel zal worden gepresenteerd door Andrea Chao (partner Bouwrecht bij Bird & Bird) en Joost Merema (partner bij PRO6 Managers en projectmanager bij bouw- en infrastructurele projecten)
14:10 uur keyboard_arrow_downAls er toch een geschil ontstaat: hoe voorkom je escalatie en verzamel je bewijs?
Joost Merema (PRO6 managers)
Hoe detecteer je tijdig een probleem/geschil en hoe ga je daarmee om? Hoe voorkom je onnodige vertraging en escalatie binnen het project ten gevolge van een geschil? Hoe kan goed projectmanagement hier ook bij helpen? Maar ook: wanneer en hoe informeer ik de betrokken verzekeraar(s) over een probleem/geschil? Hoe zorg ik voor een goede ‘probleemadministratie’?
Dit onderdeel zal worden gepresenteerd door Joost Merema (partner bij PRO6 Managers en projectmanager bij bouw- en infrastructurele projecten) en Evelyn Tjon-En-Fa
14:30 uur Pauze
14:45 uur keyboard_arrow_downConstructieve en effectieve geschilbeslechting;
Welke vormen van geschilbeslechting worden doorgaans toegepast in de bouw? Wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Hoe leg je de geschilbeslechtingsprocedure en een adequate aansprakelijkheidsregeling op een goede manier vast in je contract? Bird & Bird geeft enkele tips & tricks.
Dit onderdeel zal gepresenteerd worden door Evelyn Tjon-En-Fa (partner Litigation bij Bird & Bird) en Laura Grijpma (senior counsel Litigation bij Bird & Bird)
15:05 uur (Panel) discussie
15:45 uur Afsluiting en borrel

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up