Seminar Sustainable Development Goals Terugblik 29-09-2022


55

Aantal deelnemers

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Inloop met koffie
09:30 uur Opening door dagvoorzitter
Ysbrand Visser (Duurzaam Gebouwd)
09:40 uur keyboard_arrow_downMorgen is vandaag
Jerôme Corba (Zehnder)

Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Ver-van-je-bed-show? Integendeel! Energiebesparing is belangrijk, maar het akkoord gaat om meer dan alleen CO2-reductie. Gasloos wonen is de standaard en de thema’s duurzaamheid en leefbaarheid hebben de toekomst. Nieuwe concepten en uitdagingen vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen?

10:05 uur keyboard_arrow_downHoe kunnen de SDG’s helpen bij de versnelling van de energietransitie?
Thomas Leenders (Signify)

We verkeren in Nederland momenteel in een energiecrisis die zonder ingrijpen van de overheid alleen maar omvangrijker lijkt te worden. Onder andere door de oorlog in Oekraïne is de gasmarkt krap, waardoor energieprijzen torenhoog zijn. Met de aankomende winter lijken deze problemen alleen maar groter te worden. Tegelijkertijd is er een stijgende vraag naar energie door de transitie naar een duurzamer energiesysteem. Het is onzeker of er wel voldoende betaalbare, schone energie is, terwijl het belang om voortvarender met energie- en klimaatbeleid aan de slag te gaan alleen maar groter wordt. Met de winter in het vooruitzicht is het van groot belang dat er betekenisvolle stappen worden gezet. Tijdens deze presentatie maakt Thomas de link tussen de Europese Green Deal, de huidige energiecrisis en hoe de SDG’s tot een mogelijke oplossing kunnen leiden.

10:30 uur Koffiebreak: in gesprek met vakgenoten
10:45 uur keyboard_arrow_downDe nieuwe standaard: naar CO2-neutraal met secundaire materialen!
Roger Cremer (Hydro Building Systems)

Met veel enthousiasme vertelt Roger Cremer van Hydro Building Systems Nederland je hoe zijn organisatie opgaven rondom het verminderen van uitstoot van broeikasgassen en circulariteit invult. Zo kom je erachter welke stappen Hydro heeft gezet om onder andere de CO2-uitstoot van productielocaties fors te verminderen. Ook ontdek je hoe zijn organisatie een nieuwe standaard zet door secundaire materialen en post-consumer schroot in te zetten in bouwprojecten. Overtuigt de praktijk je meer? Dan laat Roger je enkele projecten zien die het circulaire gedachtegoed van Hydro uitbeelden.  

11:10 uur keyboard_arrow_downHaal jouw SDG's, ondanks de netcongestie!
Richard ter Horst (Eaton)

We gaan belangrijke vragen beantwoorden zoals; hoe bepaal ik welke bouwstenen ik nodig heb om de netcongestie te omzeilen, hoe kan ik juist profiteren van de energieproblemen in Nederland en hoe voorzie ik klanten van het juiste advies voor hun gebouw?

11:35 uur Q&A met de sprekers
11:45 uur keyboard_arrow_downNetwerklunch, rondleiding Zehnder en opname podcast SDG's

Benieuwd naar wat andere experts te zeggen hebben over het onderwerp? Volg dan tijdens de lunch de opname van de podcast SDG's. Hier is ook de mogelijkheid om jouw vragen te stellen aan één van de tafelgasten. Wil je graag zien hoe de producten van Zehnder gemaakt worden? Geef je dan bij binnenkomst op voor de rondleiding door de fabriek!

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up