Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Duurzame Energie

Dinsdag 28 juni vindt Duurzaam Gebouwd Op Locatie plaats met als thema Duurzame Energie. Kasteel de Keverberg in Kessel is de locatie van het seminar.

Hoe maak ik mijn woning Nul-op-de-meter? Wat zijn succesfactoren voor NOM? Hoe kan de sector ervoor zorgen dat NOM een comfortabel en gezond binnenklimaat realiseert? Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Duurzame Energie.

Alklima / Mitsubishi Electric en Zehnder zoomen tijdens de bijeenkomst in op de noodzakelijke voorwaarden van de technische installatie. Experts van beide organisaties vertellen onder andere hoe energie, comfort en gezondheid hand in hand gaan zonder in te boeten aan luchtkwaliteit.

Bent u een gebouweigenaar, adviseur, aannemer, ontwikkelaar of werkt u in de installatietechniek? Schrijft u zich dan hier in.

 Programma 

09.00 uur

Ontvangst met koffie en thee

09.30 uur

Opening door moderator Tim van Dorsten

09.45 uur

Valkuilen en succesfactoren bij het creëren van een gegarandeerd goed eindresultaat

Jerôme Corba, Adviseur Binnenklimaat bij Zehnder Group Nederland geeft u tijdens zijn presentatie handvatten hoe de drie componenten Energie, Comfort en Gezondheid, hand-in-hand kunnen gaan zonder in te boeten aan luchtkwaliteit. Hij neemt u mee in de valkuilen en succesfactoren bij het creëren van een gegarandeerd goed eindresultaat.

10.15 uur

De optimale All-electric energiehuishouding
 
Door Rudy Grevers van Alklima wordt er ingezoomd op de technische en noodzakelijke voorwaarden van de belangrijkste warmteopwekker: de warmtepomp. Ook kijken ze naar de toekomst van de woningmarkt en welke factoren hier van bepalend zijn voor het succes van de Nul-op-de-meter-woningen.

10.45 uur

"NOM in de praktijk: de referentieprojecten”

Alklima / Mitsubishi Electric en Zehnder laten gezamenlijke projecten zien, waarbij ze de volgende aspecten behandelen: MJOP, monitoring, software, energie en concepten. 

11.00 uur

Renovatie van Kasteel Keverberg

Korte toelichting over de renovatie van het kasteel, gegeven door Martijn van Leerdam en Hans Laenen. 

11.15 uur

Netwerken met deelnemers en sprekers met koffie en thee.

11.15 uur

Rondleiding

Een kijkje nemen in de technische installatie. De rondleiding vindt plaats in meerdere groepen.  

12.30 uur

Einde

 Sprekers

 

Jerôme Corba is adviseur Binnenklimaat bij Zehnder Group Nederland b.v. In deze functie heeft hij zich gespecialiseerd in duurzame woningbouw. Met zijn HIT-W achtergrond geeft Jerôme vakkundig advies op ventilatie, verwarming, tapwater en vrije koeling. Hierbij is energiezuinigheid vanzelfsprekend. De focus ligt daarnaast vooral op een comfortabel en gezond binnenklimaat, gericht op de eindgebruiker. Projecten waar Jerôme zijn kennis en kunde inzet zijn o.a.: de Stroomversnelling, MorgenWonen, Het Nieuwe Bouwen, nota loze woonconcepten en renovatieproject 'De Kroeven' in Roosendaal. 

 

Rudy Grevers werkt sinds 2011 bij Alklima bv, exclusief leverancier van Mitsubishi Electric Living Environment klimaatsystemen in Nederland. Hij adviseert klimaatconcepten voor zowel gezondheidszorg, hotels, utiliteit, retail en woningbouw. Vanuit bijna twintig jaar ervaring in de installatietechniek speelt hij als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs een centrale rol in het realiseren van het optimale binnenklimaat.

Dankzij zijn opleiding als BREEAM-expert (Nieuwbouw en In-Use) voegt hij hij bovendien belangrijke waarde toe door installateurs, adviseurs en alle andere partijen in het bouwteam te begeleiden tot en met de toets door een externe assessor. Het doel: binnen het programma duurzame klimaatconcepten de maximale score behalen in de categorieën die raakvlakken hebben met de betreffende systemen. Ook vertegenwoordigt hij Alklima binnen Dutch Green Building Council.

Inschrijven

Deelname aan deze ochtendbijeenkomst is volledig kosteloos, er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Meldt u zich dan snel aan via onderstaande button. 

Wilt u zien wie u gaat ontmoeten tijdens deze Duurzaam Gebouwd op Locatie? Bekijk hier de meest recente aanwezigheidslijst.

Op Locatie 

Kasteel De Keverberg is zonder twijfel het belangrijkste cultuurhistorische gebouw voor de gemeente Peel en Maas en de wijde omgeving. Dit duizendjarige rijksmonument heeft door haar unieke ligging en bijzondere bewoners het ontstaan en de ontwikkeling van de gehele regio Noord-Limburg mede bepaald. De ligging in het hart van het dorp én aan de Maas zorgt in combinatie met de eigentijdse herbouw voor een uitzonderlijke ambiance.

Kasteel De Keverberg
Kasteelhof 4
5995 BX, Kessel

keyboard_arrow_up