Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Smart Buildings

Inschrijven voor deze kennisochtend is helaas niet meer mogelijk. De bijeenkomst is vol geboekt. U kunt zich al wel inschrijven voor de andere Duurzaam Gebouwd Op Locatie's van 2017.

Op donderdag 16 februari vindt de eerste Duurzaam Gebouwd Op Locatie van 2017 plaats met als thema Smart Building. Samen met Deerns en Forehand heeft Duurzaam Gebouwd een interessant programma samengesteld. De locatie van het seminar is QNH in Amsterdam.

Tegen 2019 investeren we bijna twee keer zoveel geld in het slimmer maken van gebouwen. De overgang naar Smart Buildings klinkt daardoor uitdagend, maar we kunnen spreken van een mooie return on investment. Daarbij horen niet alleen energiebesparing, maar ook tevredener en gezonder personeel.

Voor veel partijen staat het thema Smart Buildings al op de agenda om ‘iets mee te gaan doen’. De concrete invulling ervan behoeft nog wat uitleg en is niet voor iedereen even helder. Op die behoefte speelt Duurzaam Gebouwd in met het evenement Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Smart Buildings. Onze topsprekers brengen u in één dagdeel op de hoogte van actuele en kansrijke ontwikkelingen en laten unieke en interessante praktijkvoorbeelden zien.

Programma 

09.00 uur

Ontvangst met koffie en thee

09.30 uur

Opening door dagvoorzitter Wietse Walinga

10.00 uur

Presentatie van Wouter Kok, Directeur Smart Buildings Deerns Nederland

Algehele visie over de toekomst van Smart Buildings. Hoe ziet de toekomst eruit? Maar misschien beter nog, wat kan er morgen al? En hoe ga je dat dan vormgeven?

Slimme toepassingen dienen vooral het gemak voor de gebruiker. De interactie met hen is hierin heel belangrijk. Een slim gebouw draagt bij aan een prettige werkomgeving, een gezond werkklimaat tot gevolg. Zet u in op het wellbeing van uw mensen? Kies dan voor smart!

De uitdaging ligt vooral in de bestaande voorraad (gedateerde) gebouwen. Deerns laat zien welke toepassingen er in de praktijk al gebruikt worden - en hoe dat geimplementeerd word - aan de hand van praktijkvoorbeelden.

10.30 uur

Smart-Buildings; Internet of Things en uw netwerk infrastructuur door Richard Vermeulen, Productmanager Forehand

Een smart-building zal in zijn gebruiksperiode een aantal malen worden voorzien van nieuwe ontwikkelingen en technologieën welke deels zullen worden gekoppeld met de netwerk infrastructuur. Daarnaast zal deze netwerk bekabeling ook gebruikt worden voor het voeden van de netwerk devices. Het is daarom van belang dat bij het ontwerp en selectie van de netwerk infrastructuur de juiste keuzes worden gemaakt, waarmee een flexibel en stabiele infrastructuur is gewaarborgd.

In deze inspirerende sessie zal Richard Vermeulen ingaan op de impact welke het toepassen van IoT binnen een smart-building heeft en op welke wijze u toekomstige aanpassingen kan doorvoeren zonder het aanpassen van uw netwerk bekabelingsinfrastructuur.

11.00 uur

Netwerken met deelnemers en sprekers met koffie en thee 

11.30 uur

Lunch

12.00 uur

Einde

Inschrijven
Inschrijven voor deze kennisochtend is helaas niet meer mogelijk. De bijeenkomst is vol geboekt. 
Bekijk hier de meest recente deelnemerslijst.

U kunt zich al wel inschrijven voor de andere Duurzaam Gebouwd Op Locatie's van 2017. 

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Smart Buildings


Sprekers

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Smart Buildings

Wouter Kok is sinds 1 mei 2014 lid van het directieteam van Deerns Nederland. Tot die tijd was hij International Data Centres Practice Director. Wouter is op 1 januari 2004 in dienst gekomen bij Deerns. Als manager, senior- en strategisch adviseur is hij betrokken geweest bij nationale en internationale projecten in de clean technology en data center business. Binnen het huidige team is hij verantwoordelijk voor innovatie, business development en internationale sales.

Wouter studeerde Aerospace Enigineering aan de Technische Universiteit van Delft. Ook volgde hij aan de Universiteit van Twente de studie Management voor Engineers en in 2008 voltooide hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de Post-Doctorale opleiding Master of Management Consultancy.

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Smart Buildings

Richard Vermeulen (1968) werkt 16 jaar bij Forehand en is als productmanager en lid van het managementteam mede verantwoordelijk voor productontwikkeling en kwaliteitscontrole. Hij geeft leiding aan het team dat zich bezig houdt met smart buildings.
Met een technische achtergrond en een sterke oplossingsgerichtheid drijft Richard de technologische ontwikkelingen binnen het productportfolio van Forehand vooruit. Gebouwen, die door toevoeging van IT aan de OT zelfstanding beslissingen nemen, zorgen voor een grote verandering in het gebouw management. Forehand is vanaf de eerste fase betrokken bij deze projecten, waarbij de integratie van IOT-systemen niet alleen bijdraagt aan een besparing op de operationele kosten, maar ook een directe positieve invloed heeft op de duurzaamheidsfactor van een gebouw. 

Locatie

Het ochtendseminar gaat plaats vinden bij QNH in Amsterdam. QNH helpt organisaties met het bijsturen en verbeteren van hun bedrijfsvoering. Dat doen zij door de inzet van slimme IT oplossingen voor het creëren van smart buildings. De oplossingen richten zich op de optimalisatie van informatievoorziening, ontwikkeling, implementatie en beheer van IT architecturen, applicaties en mobiele toepassingen. QNH zet hun kennis, kunde en technologie in voor een betere wereld en gezondere business.

Bekijk hier de routebeschrijving

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Smart Buildings

keyboard_arrow_up