ABN AMRO Duurzame 50

Duurzame 50

Wat is de ABN AMRO Duurzame 50?

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Onno Dwars wint ABN AMRO Duurzame 50 2019

Tijdens het Green Tie Gala 2019 vond wederom de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 plaats. Duurzaam Gebouwd-expert Onno Dwars nam de nummer 1 positie in op de lijst, gevolgd door Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3).

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen onder andere Thomas Rau, Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Stefan van Uffelen de felbegeerde award.

Bekijk het artikel

Sfeerimpressie Green Tie Gala

Green Tie Gala 2018

Jury Duurzame 50

Ieder jaar vraagt de vakjury zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen. Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Er wordt beoordeeld op vier onderdelen:

  1. bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten,
  2. inzetten bij duurzame initiatieven,
  3. actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren,
  4. initiëren van duurzame samenwerking.

Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Nadat de ranglijst is samengesteld maken wij de gehele vakjury bekend. 

Duurzame 50 2019

De nominaties zijn binnen, de jury heeft gewikt en gewogen en de lijst is bekend. We houden het natuurlijk nog spannen tot 10 april, maar zoals ieder jaar lichten we een tipje van de sluier op: de ABN AMRO Duurzame 50 2019 op alfabetische volgorde.

Bekijk de lijst op alfabetische volgorde

keyboard_arrow_up