Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Terugblik 14-09-2017Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Bouwen

Terugblik 14-09-2017
Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Bouwen

Op donderdagmiddag 14 september 2017 stond Duurzaam Gebouwd Op Locatie in het teken van Circulair Bouwen, in het Interface Awarehouse in Scherpenzeel.

Lees hier het verslag van deze middag met presentaties van Geanne van Arkel (Interface) en Hans Erdmann (Claessens en Erdmann), die vertelden over succesvolle manieren om circulair bouwen aan te pakken en de praktische vertaling hiervan in het Awarehouse. Peter Musters (VBI) sprak over circulaire projecten als Sensata in Hengelo en Saxion te Apeldoorn. Als laatst deed Ronald Schleurholts (Cepezed), alles uit de doeken over de circulaire ontwikkeling van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam.

7.8

Totaalimpressie bijeenkomst

7.9

Organisatie

7.5

Inhoudelijk programma

8.3

Locatie

7.3

Aansluiting op kennisbehoefte

7.0

Interactie

78

Aantal deelnemers

85%

Aanbevelingspercentage

6.4

Dagvoorzitter Albert-Jan Vermeulen

7.9

Presentatie Geanne van Arkel

7.5

Presentatie Hans Erdmann

7.0

Presentatie Peter Musters

8.2

Presentatie Ronald Schleurholts

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur +Registratie en ontvangst met inlooplunch
13:30 uur +Opening door dagvoorzitter
Albert-Jan Vermeulen
13:45 uur +Maak gebruik van wat er is!
Geanne van Arkel
Begin ambitie, werk samen in de keten en kies voor cross-sectorale innovatie, dat is de samenvatting van Geanne's presentatie. Wat is nu nodig om modulair en circulair te bouwen en gebruik te maken van wat er al is. En hoe zorg je ervoor dat de grootste kostenpost van een gebouw, de gebruikers, zich goed voelen, creatiever zijn en productiever. De lessen deze biomimicry-expert heeft geleerd deelt zij graag met u.
Download presentatie
14:10 uur +Circulair met flair.... Van Duurzaam naar Puurzaam
Hans Erdmann
Creating an inclusive and circular economy, inspired by nature.
Download presentatie
14:35 uur +Netwerkpauze
15:05 uur +Circulair bouwen met standaard producten
Peter Musters
Peter Musters neemt u mee in de opgave om Nederland circulair te maken in 2050. Welke aspecten zijn daarbij relevant voor de nu te bouwen opgave en welke mogelijkheden kunnen standaard producten hierin bieden om deze opgave betaalbaar te houden? Peter zal dit benaderen vanuit de draagstructuur van gebouwen onder het motto: ‘échte duurzaamheid begint bij de draagstructuur’. Hij sluit af met enkele praktijkcases.
Download presentatie
15:30 uur +Circulair bouwen met traditionele elementen
Ronald Schleurholts
Partner van architectenbureau cepezed Ronald Schleurholts vertelt over het project Tijdelijke Rechtbank Amsterdam en schetst daarmee een veelgeprezen en prijswinnende casus circulair bouwen. Het gebouw is geheel tot stand gekomen met slim toegepaste, geprefabriceerde alsook de- en remontabele standaardmaterialen. Daarmee is het niet alleen vergaand aanpasbaar, maar zelfs in zijn geheel op een andere locatie te hergebruiken, ook in een andere configuratie voor een andere functie. Schleurholts gaat onder meer in op de studies naar en afwegingen over zaken als de minimalisatie van materiaalgebruik, de toepassing van hergebruikte en/of herbruikbare materialen en de wisselwerking tussen bouwtechniek en gebouwstructuur. Indirect komen ook andere circulaire cepezed-projecten aan bod. Zo wordt het Knoop Paviljoen in Utrecht grotendeels opgebouwd uit bouwmaterialen afkomstig uit de voormalige Knoopkazerne en geldt bij de nieuwe A Pier op Schiphol dat een groot deel van de materialen biobased en herbruikbaar moet zijn.
Download presentatie
15:55 uur +Wrap-up en afsluiting
16:00 uur +Netwerkborrel
Datum /tijd

Datum / tijd:
14-09-2017 13:00

Locatie

Locatie:
Interface Awarehouse, Scherpenzeel

Terug naar de overzichtspagina

Terug naar boven