Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Warme uitstraling door houten gevels

Warme uitstraling door houten gevels

De Brede Bossche School Nieuw-zuid in Meerendonk te ’s-Hertogenbosch kreeg een zonwerende glasconstructie en constructie bekleed met houten gevels. De school heeft een nieuwe en warme uitstraling en voldoet aan de energiezuinige eisen van de Stichting Passief Bouwen.

Om tot tachtig procent minder energieverbruik te komen zijn de wanden en het dak geïsoleerd en wordt het gebouw verwarmd met passieve warmtebronnen als lichaams- en verlichtingswarmte en de zon. De uitstraling van de houten gevels, die met Safewood Select en WaxedWood Color zijn gebouwd, is in één lijn met het natuurgebied dat er dichtbij ligt.

Veiligheidsregels
De gevel van de onderverdieping kreeg Safewood Select, omdat de onderste aantal meters van het gebouw aan een van de meest strenge veiligheidsregels moet voldoen. Foreco noemt de voordelen van dit type product: het kan voldoen aan de eisen van brandvertraging zoals gesteld aan Euro-klasse B, er is geen verfsysteem noodzakelijk en het is geheel onderhoudsvrij en op langere termijn zonder meer de voordeligste oplossing voor een brandvertragend systeem.

Ook het andere product, WaxedWood, past in het ontwerp van Compen Architecten, dat duurzaam bouwen centraal stelt. De gevel op de bovenverdieping is gebouwd met deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit. Terwijl traditioneel behandeld hout vocht opneemt, is Waxedwood hier tegen gewapend: het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting en tegelijkertijd wordt in de houtporïen een wasemulsie aangebracht.

Een tijdje geleden werd het project officieel opgeleverd, met een officiële opening op 20 april 2013. Alle gebruikers zijn verhuisd.


Wil je meer weten over het verduurzamen van scholen?

In de gratis whitepaper vind je uitgebreide informatie over het traject dat een school doorloopt om te verduurzamen.

Daarnaast komen ontzorging door ESCo’s, de financieringsstimuli van subsidies, rapportages en lokale en nationale verduurzamingsinitiatieven onder de aandacht.

Download nu de gratis whitepaper

Gratis whitepaper 'Uw school verduurzamen. Wat nu?'

 

  |  0 reactiespermalink

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven