Sprekers Seminarreeks Scholen

Onderstaande sprekers zullen op 27 en 29 & 4 en 6 oktober het podium betreden

Houd deze pagina in de gaten, de komende weken zal deze aangevuld gaan worden met meer sprekers!

 

Foto

Biografie

Sprekers Seminarreeks Scholen Dagvoorzitter Marco van Zandwijk (Waddinxveen, 1975) ontwikkelt samen met anderen het kenniscentrum 'Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang' voor de huisvesting van onderwijs en kinderopvang. Na zijn deelname aan het onderzoekslab Gezond Verstand (Nederland wordt anders) waarin de basis voor de Scholenbouwwaaier werd gelegd, ontwikkelde hij deze samen met een groot netwerk van betrokken partijen uit tot een werkbaar instrument. Van Zandwijk heeft een technische achtergrond, hij is als architect opgeleid aan de Academie van Bouwkunst (Rotterdam), is lid van de Nederlandse Tafelronde, heeft diverse bestuurlijke functies bekleed en actief geparticipeerd in de gemeentepolitiek (campagneleider en duo-raadslid).
 Sprekers Seminarreeks Scholen

Chrit de Koning 

Waarom bent u ambassadeur voor de Green Deal Scholen?

"Ik ben ervan overtuigd dat - in goed onderling overleg - binnen het PO en VO nog veel te bereiken valt op het terrein van verduurzaming en klimaatbeheersing. Dit heeft een positief effect op het leerklimaat voor onze jongeren, maar levert ook een bijdrage aan een betere leefomgeving."

Wat is uw professionele achtergrond?

"Ik heb jarenlange ervaring in directie, bestuurs- en toezichthoudende functies binnen diverse onderwijssoorten (PO, VO, MBO en HBO). De laatste jaren ben ik vooral actief in primair en voortgezet onderwijs op het terrein van financiën, huisvesting en personeel. Voor het voortgezet onderwijs ben ik betrokken geweest bij het doorcendentraliseren van schoolgebouwen. De laatste jaren ben ik werkzaam als interim manager en adviseur. Daarnaast ben ik lid van de werkgroepen Bedrijfsvoering en Huisvesting binnen de VO-raad."

 Sprekers Seminarreeks Scholen

Jan Aalberts "Ik zie het als mijn taak om duurzaamheid te promoten en opgedane ervaringen te delen met collega-schoolbesturen en gemeenten."

Inmiddels werk ik ruim 33 jaar voor het onderwijs in alle ondersteunende en aansturende aspecten behalve het 'onderwijs zelf'. Het strategisch huisvestingsbeleid is daarbij een rode draad in mijn loopbaan en tegelijk mijn favoriete onderwerp. Daar is sinds enkele jaren ook duurzaamheid als invalshoek bijgekomen, wat ik van harte ondersteun en promoot vanuit mijn brede ervaring. In Haarlem heb ik bij Spaarnesant een prachtige functie om mijn kennis en ervaring te gebruiken."

"Schakel deskundige partners in en maak realistische keuzes binnen de mogelijkheden van de organisatie. Investeren in duurzaamheid is in de huidige tijd lucratiever dan sparen."

Sprekers Seminarreeks Scholen Conceptueel, innovatief en realistisch. Als senior architect is Winfried van Zeeland sinds 2008 in dienst van Van den Berg Architecten. Hij heeft binnen het bureau inmiddels ruime ervaring opgedaan in diverse projecten. Zijn expertise ligt op het gebied van utiliteitsbouw in het algemeen en onderwijs en zorg in het bijzonder. Daarnaast heeft hij ook ervaring met het herbestemmen van kerkgebouwen. Collega’s en opdrachtgevers typeren Winfried als een bevlogen architect met een groot empatisch vermogen. Vanaf 2 februari is Winfried van Zeeland aangetrokken als gastdocent bij de Academie van de Bouwkunst in Amsterdam.
Sprekers Seminarreeks Scholen

Charlotte Extercatte is een uitdagende gesprekspartner voor directie en programmamanagers van organisaties met een maatschappelijke ambitie. Met strategische concepten en een flinke dosis ambassadeurschap werkt zij met haar team aan het versterken van innovatietrajecten.  

AmbassadorWise werkt voor pioniers in innovatie, grote merken en diverse onderwijspartijen. Charlotte is alumni van Interface, oprichter en bedenker van het concept en bedrijf AmbassadorWise. Een deel van haar tijd besteedt zij als gastdocent en het begeleiden van studenten in het hoger onderwijs: 'niets is mooier dan samen met jong talent te werken aan toekomstvraagstukken'

Meer over Charlotte op LinkedIn

Sprekers Seminarreeks Scholen

Ernest Pieters Architect-directeur van Rienks Architecten heeft een jarenlange ervaring op het vlak van onderwijshuisvesting. De laatste jaren zie je dat duurzaamheid steeds hoger op de agenda komt te staan. Voor Avans Hogeschool heeft Ernest de Onderwijscampus aan de Lovensdijkstraat te Breda gemaakt en is momenteel de uitvoering van de Onderwijsboulevard 215 te ‘s-Hertogenbosch, eveneens voor Avans Hogeschool, in volle gang. Het zijn gebouwen uit de jaren negentig die voorzien worden van een compleet nieuw inbouwpakket, duurzame voorzieningen op het vlak van energie en een vernieuwend onderwijsconcept. Kern van deze projecten is het Xplora. Een multimedia leer- en werkomgeving voor circa 1500 studenten. In een flexibel onderwijslandschap wordt individueel en groepsgewijs gestudeerd. Een aantrekkelijk onderwijslandschap waar naast ruimte voor inspanning ook ruimte is gecreëerd voor ontspanning. Op het seminar zullen deze projecten nader worden belicht.

 Sprekers Seminarreeks Scholen

Hans Mascini (1970) studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Een MBA van de Rotterdam School of Management vormde daarbij een goede aanvulling. Commercie, en met name marketing, vormt de rode draad in zijn loopbaan. Hier heeft hij zijn sporen verdiend in de volle breedte: van bijvoorbeeld containers in de Rotterdamse haven, retail bij Gall&Gall, koffie (Senseo) bij Sara Lee Douwe Egberts tot en met telecommunicatie bij KPN. In 2007 maakte hij zijn entree in de bouw bij Wavin om daar een leidende rol te vervullen in het marktgericht maken van de organisatie, het bouwen aan duurzaamheid en het ontwikkelen en ‘vermarkten’ van nieuwe producten en concepten. In zijn laatste positie was Hans marketingdirecteur van Noord-West Europa.

Sinds het voorjaar van 2013 is Hans algemeen directeur van Strikolith. Vanuit deze positie is hij snel een liefhebber én warm ambassadeur geworden van de typische stucproducten als sierpleister en gevelisolatie. Samen met zijn Strikolith collega’s werkt Hans vol overtuiging om de woningen en gebouwen in Nederland duurzaam mooier te maken.

Privé geniet Hans van zijn gezin, vrienden en hobby’s zoals hockey, bergwandelingen en golf.

 Sprekers Seminarreeks Scholen

Maurice Gijzen werkt al ruim 16 jaar bij ACS-AFPRO Filters en is als adviseur een expert op het gebied van luchtfiltratie. Maurice stelt zich altijd op als partner an de klant en heeft zich gespecialiseerd in vraagstukken over het besparen van energie met luchtfilters en de bescherming tegen fijnstof. Maurice is een kei in het bouwen van bruggen tussen de verschillende partijen en is altijd op zoek naar de win-win situatie.

 Sprekers Seminarreeks Scholen

Dirk van Elderen werkt 3 jaar bij ACS-AFPRO Filters als adviseur en is verantwoordelijke voor de regio Zuid-Oost Nederland. Dirk heeft zich de afgelopen jaren bewezen als filtratie expert, en zijn grote passie is het overbrengen van kennis aan zijn klanten omtrent luchtfiltratie door middel van het geven van “toolbox” trainingen aan installateurs. Hij helpt zijn klanten met het verbeteren van hun binnenklimaat en onderzoekt dan gelijk of zij ook nog energie en geld kunnen besparen.

Sprekers Seminarreeks Scholen

Rudy Grevers werkt sinds 2011 bij Alklima bv, exclusief leverancier van Mitsubishi Electric Living Environment klimaatsystemen in Nederland. Hij adviseert klimaatconcepten voor zowel gezondheidszorg, hotels, utiliteit, retail en woningbouw. Vanuit bijna twintig jaar ervaring in de installatietechniek speelt hij als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs een centrale rol in het realiseren van het optimale binnenklimaat. Dankzij zijn opleiding als BREEAM-expert (Nieuwbouw en In-Use) voegt hij hij bovendien belangrijke waarde toe door installateurs, adviseurs en alle andere partijen in het bouwteam te begeleiden tot en met de toets door een externe assessor. Het doel: binnen het programma duurzame klimaatconcepten de maximale score behalen in de categorieën die raakvlakken hebben met de betreffende systemen. Ook vertegenwoordigt hij Alklima binnen Dutch Green Building Council.

Sprekers Seminarreeks Scholen

Martijn van Leerdam werkt sinds 2001 bij Alklima bv, exclusief leverancier van Mitsubishi Electric Living Environment klimaatsystemen in Nederland. Hij studeerde energietechniek aan de Haagse Hogeschool en volgde de post-hbo-studie Hogere Installatietechniek in Den Bosch. Na ruime ervaring bij een ingenieursbureau is Martijn nu een van de ‘langstzittende’ collega’s bij Alklima. Zijn kracht als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs ligt in complexe energievraagstukken. Daarbij maakt hij door middel van de total cost of ownership-berekeningen de duurzaamheid van technische keuzes inzichtelijk over de gehele exploitatiefase. Hiermee benadrukt hij het belang van early supplier involvement, waarbij  Alklima belangrijk bijdraagt aan kostenefficiency, ontwerpoptimalisatie en korte terugverdientijden. Daarnaast geeft Martijn veel lezingen en heeft cursussen geschreven en gegeven over warmtepompen, die later zijn vertaald in ISO-normen.

 

 

keyboard_arrow_up